Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeypuls podcast #51: Mathias Bromé

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Han har förvandlats till en av svensk ishockeys största profiler, men vägen till SHL-toppen har inte direkt varit spikrak för Mathias Bromé.

Nu gästar han Hockeypuls podcast för att prata om hur han tacklade nobben vid TV-pucken, rådet han ger till unga hockeyspelare och den skarpa uppmaningen han skickar till alla föräldrar.

– Man måste ta ett större ansvar för de barn som inte kommer med.

Bromé har vandrat från VIK, där han inte kom överens med sin nuvarande sportchef Niklas Johansson, till Asplöven, där han avslöjar lönen och dealen han fick av Per Kenttä, till Mora, som han vill återvända till, till Örebro, som han faktiskt kan tänka sig att spela i nästa säsong – trots NHL-intresse.

– Publiken och staden är helt otrolig. Jag skulle kunna stanna.

Bromé förklarar varför han nobbade Djurgården, anledningen till varför han jobbar på sidan av ishockeykarriären, de tre klubbar han ogillar och vilka hans bästa – och sämsta – köp är.

– Jag förlorade väldigt mycket pengar då.

Den färgstarke landslagsforwarden berättar också om beslutet att bli nykterist, hur Mora skapade en "vi-mot-världen-anda", sättet Jeremy Colliton disciplinerade sitt manskap och personen i Mora IK som räddade hans liv och karriär.

– Jag hade kanske inte haft ett liv utan henne.

Bromé berättar även om den ätstörning som förföljt honom sedan 2017.

– Jag fick panikattacker och panikångest. Jag skulle ljuga om jag säger att det försvunnit.

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla [email protected]