Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp – allsvenskan startar för tidigt

/

Det fanns en antydan av vår på Strömvallen med en värmande sol.
Det fanns dock inget som sa att allsvenskan var nära.
Inte i Gefle IF:s spel i alla fall.

Annons

Resultatet 1–3; de tre baklängesmålen. Det går att förtränga och förvränga.

Men resten. Anfallsspelet. Passningsspelet. Ambitionerna. Intentionerna.

Där fanns inget.

Jag spanade, jag suckade, jag muckade – jag såg egentligen bara den nye ytterbacken Jacob Ericsson som var så bra att han självklart tar en plats som vänsterback i premiärelvan mot Falkenberg.

Eller som vänstermittfältare.

Han var bra. Han avancerade, han ville visa något – och han skickade också in det inlägg som Johan Oremo tog ned på bröstet och avslutade med ett volleyskott till 1–1.

Då har jag väl sammanfattat allt det positiva med Gefle IF. Och då ska man komma ihåg att Östersunds FK visserligen är topptippat i superettan – men också hade lite sjukstuga i laget. Ändå fanns där ett passningsspel och en säkerhet som GIF helt saknade.

...men jag gillar de nya tröjorna. De håller allsvensk klass.

Jag kommer dessutom på mig att sakna Anders Bååth starkt. Det trodde jag aldrig jag skulle skriva, men killen bet sig fast i GIF i fjol och blev till en av de viktigaste spelarna och jag gillar såna kämpar som till slut bevisar att såna som jag har fel.

Nu är det en stukad fot som gör att Bååth inte ligger i fas med påskdagens premiär. Nu spelade Erik Olsson, 19, på positionen – men det är att kräva för mycket att han ska ta hand om platsen bredvid självskrivne Robin Nilsson.

Efter några byten visade det sig att Jonas Lantto är ett alternativ som inre mittfältare. Tränaren Roger Sandberg, som såg ovanligt bekymrad ut efteråt, berättade att det finns fler. Men det bästa är att Anders Bååths fot signalerar att den vill vara med.

Länge hade jag dåligt samvete under lördagen, för längst ned på sista sportsidan hade vi i en notis angett klockan 15 som avspark för matchen. Ett sånt där fel som jag skäms för, jag gör verkligen det och ber om ursäkt.

Men o-m det kom folk vid tretiden, alltså i paus, så missade de inte speciellt mycket. Inget alls förresten – och ursäkten till andra halvlek får GIF hantera.

Jag säger och skriver det också och erkänner – jag var på egentligen på fel plats.

Det var inte det allsvenska genrepet på Strömvallen som var idrottshändelsen nr 1 i Gävle under lördagen.

Vårens innebandyexplosion med närheten till Superligan är mycket hetare. Strömsbros damer vann i Testebo Arena – och det gjorde även Gävle GIK i ett knökfullt (!) Träffen.

Gävle kan plötsligt få två superliganlag i innebandy när kvalet i nästa omgång går in i dramatiska slutfasen.

Mer läsning