Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter nya ståplatssektionen – motståndarfansen bojkottar Timrå: "Vill inte bli instängda som boskap"

Den nya sektionen för bortasupportrarna i NHK arena rör upp känslor.
Nu har både Skellefteå och Luleås supporterklubbar meddelat att de inte kommer resa till matcherna mot Timrå.
– Vi vill inte bli instängda som boskap, säger Ludvig Palmberg, ordförande i Skellefteå AIK:s supporterförening North Power, till SportExpressen.

Annons

Efter avancemanget till SHL tvingades Timrå IK se över en rad punkter för att klara kraven som ställs från ligan på klubbarna i Sveriges högsta liga.

En av punkterna var sektionen för gästande lags supportrar. Tidigare har den funnits på samma ståplatsläktare som Timråfansens stått på, men efter avancemanget har en ny sektion ordnats på motsatt kortsida, längst upp på läktaren.

Framför sektionen har ett plexiglas på 1,5 meter satts upp och på ena sidan, ut mot resten av läktaren, finns galler.

Bilder på nybygget har rört upp känslor i hockeysverige och under onsdagen meddelade två supporterklubbar att de kommer att bojkotta matcherna i Timrå på grund av den nya ståplatssektionen.

– Nej, vi kommer inte att arrangera någon resa i vinter. Inte efter vad de gjort med bortastå, säger Stefan Baudin, ordförande i LuleåFans, till SportExpressen.

Skellefteå AIK:s supporterförening, North Power, kommer även de att agera.

– Ja, på något sätt. Det lutar mot att bojkotta helt - eller möjligen någon annan form av aktion, säger Ludvig Palmberg, ordförande i North Power.

Från Timrås sida bemöter man kritiken genom ordförande Lars Backlund.

– Efter att vi gick upp i våras så lyssnade vi på SHL och insåg att vi måste ha en ny plats för bortaklackarna. Då var den branta läktaren längst upp i hörnet enda alternativet där man kan ha egen ingång, egen toalett och kiosk, säger han till SportExpressen.