Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter matchstraffet mot Modo – Almtunas Jacob Svensson stängs av

Under söndagens match mellan Modo och Almtuna var Jacob Svensson i Almtuna en av de som stod i centrum.
För det fula överfallet när Svensson crosscheckade Oskar Pettersson i ansiktet fick Svensson matchstraff.
Nu stängs han av under sex matcher för händelsen.

Annons
Jacob Svensson åker av isen efter att ha fått matchstraff i matchen mot Modo den 23 september. Nu blir han ytterligare bestraffad för samma händelse. Bild: Jonas Forsberg/Bildbyrån.

I inledningen av den tredje perioden var Jacob Svensson framme och crosscheckade Modos Oskar Pettersson i ansiktet. För tilltaget fick Jacob Svensson matchstraff, och anmäldes sedan i efterhand till disciplinnämnden.

På onsdagen kom domen. Svensson stängs av under sex matcher och får betala böter. Jacob Svensson döms för checking to the head.

"Nämnden finner det utrett att Jacob Svensson gjort sig skyldig till vad som beskrivits i anmälan. Regeln om checking to the head bör ha prioritet framför regeln om cross checking i detta fall. Förseelsen bör således föranleda en avstängning för checking to the head." skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Anledningen till den fällande domen är att situationen bedöms vara våldsam och uppsåtlig, samt att skaderisken bedöms som uppenbar. Disciplinnämnden bedömer också att händelsen är oprovocerad.