Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter matchstraffet mot Modo – Almtunas Jacob Svensson stängs av

Under söndagens match mellan Modo och Almtuna var Jacob Svensson i Almtuna en av de som stod i centrum.
För det fula överfallet när Svensson crosscheckade Oskar Pettersson i ansiktet fick Svensson matchstraff.
Nu stängs han av under sex matcher för händelsen.

I inledningen av den tredje perioden var Jacob Svensson framme och crosscheckade Modos Oskar Pettersson i ansiktet. För tilltaget fick Jacob Svensson matchstraff, och anmäldes sedan i efterhand till disciplinnämnden.

På onsdagen kom domen. Svensson stängs av under sex matcher och får betala böter. Jacob Svensson döms för checking to the head.

"Nämnden finner det utrett att Jacob Svensson gjort sig skyldig till vad som beskrivits i anmälan. Regeln om checking to the head bör ha prioritet framför regeln om cross checking i detta fall. Förseelsen bör således föranleda en avstängning för checking to the head." skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Anledningen till den fällande domen är att situationen bedöms vara våldsam och uppsåtlig, samt att skaderisken bedöms som uppenbar. Disciplinnämnden bedömer också att händelsen är oprovocerad.