Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ser gärna att det är färdigspelat"

Modo har vunnit tre raka matcher mot Vita Hästen tämligen enkelt men Modos tränare är av en annan uppfattning.
– De som upplevt ett kval vet att ingenting är enkelt, det behövs så fruktansvärt lite för att det ska gå åt skogen, säger Perra Johnsson.

Annons

Modo har matchboll i kvalet mot Vita Hästen inför onsdagens möte i Norrköping och Himmelstalundshallen. Efter tre raka vinster behöver Modo bara vinna en match till för fortsatt spel i SHL nästa säsong. Modo kunde senast vinna med övertygande 4–1 inför ett kokande Fjällräven Center och har bara släppt in ett mål hittills i matchserien även om spelet inte riktigt har stämt.

– Senast var det inte den bäst utförda matchen rent taktiskt kan man säga. Vi gav dem för mycket chanser vilket vi inte gjort förut, vi får inte slarva som vi gör för då går det dåligt till slut, säger Perra Johnsson.

Under måndagens träning var stämningen på topp under ispasset. Det var mycket skratt trots pressen som laget har på sina axlar, något som Perra Johnsson tycker är viktigt.

– Det är avslappnat men fokuserat, man kan inte gå runt och tänka på nästa match dygnet runt men i morgon då smäller det och då ska vi vara redo.

Perra själv sköt slagskott i slutet av träningen och vissa skott var riktiga projektiler i nättaket.

– Jag önskar att fler i det här laget hade samma skottglädje som en annan har, jag gillar att skjuta och skottet finns ju kvar, säger han med ett skratt.

Just skyttet är en sak som Modo pratat mycket om inför matchen på onsdag.

– Vi måste behålla fokus i hemjobbet där vi vet att vi är starka och vi får inte slarva med pucken på linjerna. Sen måste vi ta ännu fler avslut på mål och inte utanför.

Det var nästintill fullsatt i Fjällräven Center i söndags och Perra skiner verkligen upp när han hyllar publiken.

– Det är helt fantastiskt roligt och att vi dessutom får bjuda tillbaka med en vinst. Den känslan alltså som uppstår när man kliver ut i arenan och hamnar mitt i stämningen som folket skapar, det är en god betalning kan man säga.

Vissa fans pratade efter matchen om att det vore kul att få avgörandet på hemmais och därmed måsta förlora på onsdag.

– Haha, jag förstår det men jag ser gärna att det är färdigspelat här för den här säsongen, vi ska vinna på onsdag, avslutar Perra bestämt.

Mer läsning