Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag och mina: Löpsedlar

/

Hockeynörden Magnus Byström berättar om sitt liv – och samlandet av löpsedlar:

Annons

Jag är nog en hockeynörd. Mycket av mitt liv handlar om hockey – och inte minst samlandet av löpsedlar med anknytning till Modo.

Själv har jag aldrig spelat hockey, men den senaste tiden har det faktiskt känts som att jag skulle ha behövts på isen.

Att jag började samla på löpsedlar är mest en slump. Jag jobbade i en kiosk när jag var yngre och tyckte det var kul med löpsedlar. Numer brukar jag ta reda på löpsedlarna innan de slängs på affären där jag jobbar.

Egentligen sa jag en gång att när Modo vinner SM-guld lägger jag av. Men så har det inte blivit.

Sammanlagt har jag några tusen löpsedlar. En del har jag i lägenheten och en del har jag kvar i föräldrarnas hus. Jag får helt enkelt inte plats med alla i min lägenhet, även om jag har dem lite överallt.

En av de finaste löpsedlarna är från SM-guldet – "Så firar Modo" stod det. ÖA:s förstasida när Modo höll sig kvar i högsta serien är också fin. Eller egentligen är den magisk! Det var härligt när Modo vann med 2-0 mot Södertälje den gången.

Vissa löpsedlar har jag förstås mer minnen av än andra. Den där gången när Alavaara och Wernblom fick långa avstängningar – skandalmatchen i Kempehallen – glömmer jag aldrig. Hade bara domaren erkänt att han var dålig hade jag förlåtit honom. Det var ju Thomas Andersson som avgjorde matchen.

Jag gillade målvakten Krizan när han var som bäst – och Per Bäckman som tränare. Favorit är annars Niklas Sundström, Foppa, Svartvadet, Wernblom och Petter Rönnqvist.

Om jag missar någon match när jag jobbar brukar jag spela in dem. Jag vill helst se alla mål. Jag har även varit på alla SHL-arenor. Den i Växjö tycker jag är bra.

Egentligen är jag en väldigt dålig förlorare. Ibland när jag jobbar kan jag möta en del spelare efteråt i affären. Det känns oftast som att jag är mer besviken än dem.

Mina absolut finaste löpsedlar är från SM-guldet och finalmatcherna mot Linköping. De har en speciell plats i lägenheten.

De närmaste veckorna blir jobbiga. Jag lider när det går dåligt för Modo och läser aldrig ÖA dagen efter en förlust.

Helst vill jag ha en löpsedel där det står "MODO KVAR I SHL".

Berättat för Torbjörn Berlin

Mer läsning