Annons

Annons

Annons

Sportklubben

Uppges lämna Modo – så svarar SSK

SSK:s sökande efter en center fortsätter och har blivit ett stående samtalsämne i LT-sportens podcast Sportklubben.

Så även denna vecka – där diskuteras att SSK är intresserat av centern Marcus Vela, som uppges lämna Modo.

Text

Ett nytt avsnitt av Sportklubben finns ute för lyssning. Ur innehållet:

✔ Claes Endre till SSK – därför var värvningen överraskande

✔ Lucas Carlsson tackade nej – så påverkas truppen

✔ Hamnar ”Lucke” och "Bengan" i samma lag?

✔ SSK-relaterade spelare blir toppspelare hos seriekonkurrenten

✔ Centerjakten: ingen Vesel eller Vigneault – men en Vela?

Inbäddat innehåll

SSK söker alltjämt efter den sista pusselbiten i lagbygget – den center som är tänkt att bli en av lagets viktigaste spelare den kommande säsongen.

Annons

SSK:s sportchef Emil Georgsson säger dock att han inte är stressad över att den lediga platsen inte är tillsatt.

Annons

– Huvudfokus nu är en center, men samtidigt – det är i slutet av maj, det är fyra månader till seriepremiär. Naturligtvis, ju snabbare vi hittar rätt spelare desto bättre, men någon stress skulle jag inte säga att vi har, säger han.

Bland annat påminner han, som ett exempel, om att Modo värvade Josh Dickinson, som gjorde stor succé, i augusti för två år sedan.

– Det kommer rulla på med namn. Det blir spelare lediga där borta (i Nordamerika) i juli, när vissa inte är kontrakterade och behöver komma till Europa. Ju fortfarande vi hittar rätt, ju gladare är jag, men viktigast är att det blir rätt, säger Georgsson, och tillägger att han får nya namn från spelaragenter dagligen.

– Dock ganska mycket äldre spelare. Är man 33 plus så blir alltid frågan om drivet finns kvar. Helst hittar vi nån mellan 25–30 år som varit i Europa och fått erfarenhet av spelet på stor rink.

Marcus Vela stod för 19 poäng på 35 matcher i Modo den senaste säsongen.

Bild: JONAS FORSBERG

Nyligen rapporterade Örnsköldsviks Allehanda att Marcus Vela är en av spelarna som inte blir kvar i Modo efter avancemanget till SHL.

ÖA skriver att den kanadensiske centern "snabbt blev en publikfavorit" och "automatiskt fick ett förnyat SHL-avtal i och med avancemanget". Men nu vill Modo bryta avtalet för att ge plats åt mer meriterade nyförvärv.

Annons

Annons

ÖA skriver också att "flera allsvenska sportchefer fått forwarden på sitt bord", samt att 26-årige Marcus Vela "är i processen med att byta agent, vilket ofta brukar innebära klubbyte".

Modos sportchef Henrik "Hinken" Gradin bekräftar dock inte uppgifterna.

– Tränarna och jag försöker pussla ihop truppen, men innan vi är klara kan jag inte kommentera enskilda spelare, säger Gradin till ÖA.

Emil Georgsson har också hört ÖA:s rapportering, men har samma uppfattning.

– Vela är absolut ett intressant namn för oss. Men jag har samma info som det Hinken säger, att han (Vela) inte är ute på marknaden. Han har kontrakt med Modo, säger Georgsson.

SSK har försökt värva Marcus Vela tidigare. Men då valde han Modo.

Bild: PÄR OLERT

Att SSK är intresserat är inte oväntat. Georgsson har tidigare berättat att SSK var med i budgivningen när Modo köpte loss Vela från Västervik i vintras.

– Det är en spelare som passar in på profilen vi söker. Han är en bra balansspelare som även kan göra poäng, säger Georgsson nu.

Marcus Vela diskuteras av LT-sportens Andreas Hanson och Jacob Sjölin i det nya avsnittet av Sportklubben. Bland annat siffror som visar att Vela var en av spelarna som var nyttigast för Modo och fick stort förtroende. Vela var exempelvis den Modoforward som hade mest istid i slutspelet.

Emil Georgsson återkommer till att han inte känner stress över att värva en center, och avfärdar frågor om ifall SSK riskerar att vänta för länge på den sista spetsvärvningen.

– Nu finns ingen spelare som vi väntar på. Mycket i truppen är gjort, så vi är ganska lugna, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan