Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-stjärnan skadad – tvingas lämna VM

André Petersson skadade sig när Sverige förlorade mot USA. Nu är VM över för HV-stjärnan.

Text

HV-stjärnan André Petersson klev av skadad när Sverige förlorade den sista grundseriematchen mot USA.

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Annons

HV-stjärnan André Petersson tvingades utgå skadad när Tre Kronor förlorade med 3–4 mot USA under tisdagen.

Petersson fastnade med högerskridskon i isen och föll ner på knä i den andra perioden. Han återvände sedan till spel några minuter senare men fick utgå ännu en gång och kom sedan inte tillbaka till spel.

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam berättade för Sportbladet strax efter matchen att han var försiktigt optimistisk gällande Petersson och backen Rasmus Sandin, som också han blev skadad mot USA.

Annons

Annons

– Det pekar åt att det kanske inte är superallvarligt. Sen om de är okej för att spela vidare i turneringen eller inte, det får vi se under kvällen och morgondagen, sade han till tidningen.

Hur allvarlig skadan är återstår att se. Under onsdagsförmiddagen gick Hockeynews ut med uppgifter på att Tre Kronor valt att kalla in en ersättare till Petersson. Ersättaren Dennis Rasmussen, den 32-årige centern som spelar i Davos, har enligt sajten satt sig på ett tidigt flyg under morgonen till Riga för att ansluta till Tre Kronor.

Senare på onsdagen bekräftade Tre Kronor att HV-stjärnan André Petersson lämnar Tre Kronor och att Christian Folin och Dennis Rasmussen kallas in till turneringen.

”André Petersson har drabbats av en underkroppsskada och kan inte återkomma till spel i VM”, skriver Tre Kronor på twitter.

HV71:s lagläkare Jonas Kalman, som även är läkare för Tre Kronor under VM, skriver i ett sms till JP/Jnytt att det kommer ett uttalande under dagen.

"Kommer ett uttalande under dagen när vi har all info", skriver han.

Inbäddat innehåll

Annons

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan