Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-läkarens besked om André Petersson – efter skräckbilderna

André Petersson har tvingats lämna ishockey-VM på grund av skada. Nu ger läkaren Jonas Kalman besked om hur läget är med HV-stjärnan.

Text

André Petersson åkte på en skada i tisdagens VM-match mot USA och missar nu resten av mästerskapet.

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Annons

Det var en bit in i den andra perioden i den sista gruppspelsmatchen mot USA som olyckan var framme för André Petersson.

Den 32-årige Tre Kronor-forwarden, som till vardags representerar HV71, fastnade med högerskridskon i isen, föll ner på knä och grinade illa innan han tog sig ut mot omklädningsrummet.

I slutet av perioden gjorde Petersson ett nytt försök till spel, men fick utgå ännu en gång och återvände sedan inte till isen. På onsdagsförmiddagen meddelades det att HV-forwarden tvingas lämna VM på grund av skada.

Annons

HV71:s lagläkare Jonas Kalman ingår i Tre Kronors VM-stab och när JP/Jnytt-sporten når honom har Kalman och övriga i den svenska truppen anlänt till Riga i Lettland, där Tre Kronor på torsdagen spelar kvartsfinal mot Lettland.

Annons

Vad är det för skada André Petersson har åkt på?

– André fick en underkroppsskada i går på matchen och vi har valt att inte specificera det mer än så. Det är ingen allvarlig grej, men han kommer inte att kunna spela matcherna som är kvar här nu, vilket gör att vi då väljer att ersätta honom med en frisk spelare, säger Jonas Kalman.

Finns det någon risk att han missar något av HV71:s inledning av säsongen 2023/2024?

– Nej, det ska det inte göra. André får ett par veckors välbehövlig vila här nu och sedan kommer han nog att kunna köra igång med försäsongsträningen relativt obehindrat, säger Jonas Kalman.

André Peterssons VM-resa tog slut efter sju gruppspelsmatcher, på vilka han levererade två mål och fyra assistpoäng. För Jonas Kalman och övriga i Tre Kronor fortsätter nu VM och efter gruppspelet i Tammerfors i Finland har det nu alltså blivit en snabbflytt till Riga för den svenska truppen.

– Det är klart att det hade varit smidigare om vi hade kunnat bo kvar på samma hotell i Finland, men det tog nog inte mer än två timmar från dörr till dörr, från det ena hotellet till det andra och det ska också bli roligt att möta Lettland i en fullsatt arena, säger Jonas Kalman, som nu är inne på sitt tredje världsmästerskap med Tre Kronor. Han var också med i OS i Peking i fjol.

Annons

– Att vara med på ett mästerskap är alltid en kul upplevelse, i år är det en ny tränarstab också och jag tycker att det har fungerat bra. Det är ett bra gäng, så det är kul samtidigt som det naturligtvis också är både lärorikt och spännande.

Annons

Vad har du för känslor inför kvartsfinalen mot Lettland då?

– Ja, men det är bra känslor. Det ska som sagt bli roligt att spela i en fullsatt arena och jag tror att vi har goda chanser att ta oss tillbaka till Finland igen (där semifinaler, bronsmatch och final spelas), säger Jonas Kalman, som berättar att han efter intervjun ska ta en kaffe på stan i ett 27 grader varmt Riga.

Jonas Kalman, andra från höger i bild, i samband med resan från Tammerfors till Riga.

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

Det blev sju VM-matcher och sex poäng för HV-forwarden André Petersson, som nu har tvingats lämna VM-truppen på grund av skada.

Bild: Joel Marklund/Bildbyrån

LÄS MER: HV-stjärnan skadad – tvingas lämna VM

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan