Annons

Annons

Annons

LIF-damernas silly 2023

För samtal med HV:s förre succéman – sportchefen bekräftar

Hans Lodin lämnar rollen som andretränare i Leksand – Joakim Engström kan ersätta.

– Jag har inte klart med nånting än, säger HV71:s förre tränare.

– Jocke är en av tre–fyra kandidater vi pratar med, säger sportchefen Alexander Bröms.

Text

Joakim Engström under en match mellan Leksand och HV71 i januari i fjol. I höst kan Tegera arena bli hemmaplan för stockholmaren.

Bild: Bildbyrån

Annons

Sporten skrev nyligen om att Hans Lodin ännu inte erbjudits en fortsättning som assisterande tränare för Leksands damlag.

– När man varit med länge i den här branschen så jagar man inte upp sig över en sån situation. Jag vet hur spelreglerna är, sa Lodin.

56-åringen kom in strax före SDHL-premiären i höstas sedan Alexander Hanning plötsligt lämnat laget.

Min framtid ska jag inte prata så högt om

Till hösten ser kanadensiskan Jordan Colliton, 33, ut att få sin tredje tränarkollega i LIF på knappt ett år. Enligt uppgifter till Sporten ska HV71:s förre chefstränare Joakim Engström, 33, vara den som ersätter Hans Lodin på den assisterande tränarstolen.

Annons

– Min framtid ska jag inte prata så högt om, för jag har inte gjort klart med nånting än, säger Engström när Sporten ringer honom.

Annons

Jordan Colliton ska få en ny tränarkollega i höst då Hans Lodin inte kommer att fortsätta i Leksand.

Bild: Oskar Magnusson

Skulle Leksand vara intressant?

– Ja, absolut. Jag hade en bra tid i Dalarna. Men det är svårt att ta ställning till så här.

Vill du ha en tränarroll igen?

– Ja, att vara tränare är en livsstil så en ny roll hade varit kul.

Även en roll som assisterande?

– Ja, är man tränare så tar man den rollen man tilldelas. Hos mig finns ingen prestige, jag har aldrig jagat en speciell titel eller roll.

Vad såg du av Leksand och Jordan Colliton under säsongen som gick?

– Jag har sett väldigt många SDHL-matcher i vinter, fler än när jag var tränare själv. Utifrån sett verkar Jordan vara en högkompetent person som har axlat rollen som tränare väldigt bra. Jag har bara bra intryck av henne och föreningen.

Leksands IF:s sportchef Alexander Bröms bekräftar att han för samtal med Joakim Engström, men säger samtidigt att något avtal ännu inte är påskrivet.

Joakim Engström, tvåa från vänster i övre ledet, i HV71-tröjan inför SDHL-säsongen 2021/22. Till höger om honom syns Leksands dåvarande huvudtränare Mathias Olsson.

Bild: Bildbyrån

– Jocke är en av tre–fyra kandidater vi pratar med och om. Han har SDHL-erfarenhet sen tidigare och har gjort bra resultat, men vi har lite olika spår vi går efter just nu, säger Bröms.

Annons

Annons

Stockholmaren Engström gick ishockeygymnasiet i Mora och representerade MIK på såväl J18- som J20-nivå, och spelade även TV-pucken för Dalarna 2005.

Efter spelarkarriären – som innefattade fyra säsonger med FC Barcelona i spanska ligan – slog han sig in på tränarbanan.

Fakta

Leksands ledarstab 23/24

Huvudtränare: Jordan Colliton
Assisterande tränare: Vakant
Materialförvaltare: Ida Venell
Fysioterapeut: Vakant
Fystränare: Karin Reichel
Målvaktstränare: Filip Myrskog
Sportchef: Alexander Bröms

Från 2017 till 2019 var Joakim Engström assisterande tränare i Djurgårdens damlag innan han gick vidare till HV71 där han halvvägs in i SDHL-säsongen 2019/20 blev huvudtränare och sedermera ledde småländskorna till SM-final.

I maj i fjol fick han dock gå från Jönköpingsklubben, trots HV:s fjärdeplats i grundserien och semifinalplats i slutspelet säsongen 2021/22.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Jag är fortfarande förvånad faktiskt, sa Joakim Engström då till Jönköpings-Posten.

Alexander Bröms.

Bild: Leksands IF

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan