Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Uppgifter: Hit flyttar HV-ikonen

Fredrik Stillman tvingades under säsongen 2022/2023 lämna sin roll som assisterande tränare i HV71. Nu uppges HV-ikonen vara klar för en ny klubb.

Text

Fredrik Stillman.

Bild: Ola Westerberg/Bildbyrån

Annons

Fredrik Stillman räknas som en av HV71:s riktigt stora genom tiderna och har sitt tröjnummer 14 upphissat i Husqvarna Gardens tak.

1995 var han som skicklig back med och tog klubbens första SM-guld och vann efter spelarkarriären SM-guld med HV71 som både assisterande tränare och som sportchef.

Inför den hockeyallsvenska säsongen 2021/2022 återvände Fredrik Stillman till sin moderklubb efter fem säsonger som assisterande tränare i fyra olika KHL-klubbar och en säsong som assisterande tränare i schweiziska ZSC Lions.

Annons

Annons

I rollen som assisterande tränare var han våren 2022 med och tog HV71 tillbaka till SHL, men under en tuff comebacksäsong i högsta serien fick Stillman och huvudtränaren Tommy Samuelsson sparken från HV71 i slutet av januari.

Nu rapporterar Expressens hockeyreporter Johan Svensson att Fredrik Stillman är klar för en ny klubb. I Expressens ”Sillyrummet” skriver Svensson att 56-årige Stillman kommer att presenteras som ny assisterande tränare i den hockeyallsvenska klubben AIK.

”Det är ett riktigt meriterat namn som AIK får in bredvid Anton Blomqvist”, står att läsa i Sillyrummet.

Det innebär att den sparkade HV-duon Stillman och Samuelsson båda kommer att vara verksamma i hockeyallsvenska lag den kommande vintern. Tommy Samuelsson blev nyligen klar som huvudtränare i nykomlingen Nybro och nu uppges alltså Fredrik Stillman vara på väg till AIK.

Annons

LÄS MER: Fredrik Stillman sparkades – nu bryter han tystnaden: ”Folk måste få veta vad som händer i HV”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan