Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Tärnström följde tidigare Brynäsduons råd

Han hade egentligen ett gällande SHL-kontrakt med Rögle också över den kommande säsongen.

Men Brynäs löste Oliver Tärnström från avtalet. Nu siktar han på mer speltid och en större roll än han hade i Rögle.

– Vi kom överens om att det här var det bästa för min utveckling, säger den 20-årige forwardstalangen som frågade kompisarna om råd innan flytten.

Text

Oliver Tärnström har skrivit på för Brynäs. På bilden till höger är han i duell med Simon Bertilsson från en match förra säsongen.

Bild: Daniel Sandström och Petter Arvidsson, Bildbyrån

Annons

Brynäs gjorde klart med två spelare under tisdagen. Dels Oskar Kvist som i praktiken varit klar en längre tid, och också tränat med laget hela våren. Men dessutom anslöt ett nytt ansikte till ispasset i B-hallen.

Oliver Tärnström som fyller 21 år i augusti hade åkt upp från Ängelholm tillsammans med pappa Dick, före detta NHL-proffs och mångårig landslagsback.

Oliver är dock forward och har länge spåtts en fin framtid. Han lämnade AIK för två år sedan och lockades till Rögle med många talanger och stor spelartrupp.

Under säsongen spelade han en hel del i SHL, men hade sällan någon framträdande roll i Cam Abbotts lag. Därför väljer han, precis som hans tidigare lagkamrater William Strömgren och Samuel Johannesson gjorde för ett år sedan, att lämna Rögle för spel i Brynäs.

Annons

– Jag har pratat rätt mycket med båda dom två, särskilt med Strömgren som sa till mig att Brynäs är ett bra ställe att vara i. Vi är bra kompisar.

Annons

Som bekant är dock varken Johannesson eller Strömgren kvar i Brynäs. Men Oliver Tärnström tänker att han kommer trivas fint och få utvecklas ytterligare som spelare.

– Jag ska vara här och träna hela veckan nu, och sedan åka ner till Skåne och städa ur lägenheten där. Sedan är det meningen att jag flyttar upp, jag ska titta på lite lägenheter nu.

En ettårig Oliver Tärnström med mamma och pappa i Pittsburgh där pappa Dick spelade för 20 år sedan.

Bild: ANDREAS HILLERGREN, Bildbyrån arkiv

Pappa Dick bor i Stockholm och får nu närmare att se sonen spela matcher. Ingen av dom har heller något emot att det är AIK som väntar för Brynäs i premiären 22 september.

– Det var kul att vi får Gnaget i första matchen, ler Oliver som själv har vana från spel i allsvenskan då han under hösten var utlånad en tid till Tingsryd.

– Men här i Brynäs är det som ett SHL-lag nästan. Många bra spelare, säger han och tänker lite kring att han spelade med samma tröjfärg som Anton Rödin och Johan Larsson på första träningen.

Dialogen mellan Brynäs och Rögle har funnits en tid, men det var först i måndags som allt blev klart.

I Rögle hade han kontrakt som gällde även för nästa säsong. Men konkurrensen är hård och det är många forwards i laget.

– Vi kom överens om att jag får chans att utvecklas här i Brynäs där jag hoppas få spela mer. Det är tufft att ta en plats i Rögle.

Oliver Tärnström är en gänglig grabb på 183 centimeter och 72 kilo, enligt de officiella siffrorna. Att bygga på sig lite mer tyngd och styrka är ett mål med sommaren. Spelsinnet finns där.

Annons

Annons

Oliver Tärnström, 20, lämnar Rögle för spel i Brynäs.

Bild: Daniel Sandström

Han är skolad som center men spelade mycket ytterforward förra säsongen. Och Brynäs har redan en skaplig centeruppställning med Johan Larsson, Tyler Vesel, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, och även Greg Scott att konkurrera med.

– Men jag är öppen för vilken position som helst och spelar där tränaren vill ha mig. Jag vill vara med och vinna här och ta upp Brynäs i SHL.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare? Spelskicklig är ett ord som nämns.

– Jag är ganska bra med pucken och spelskicklig är väl ett bra ord. Men även jobba både offensivt och defensivt.

Brynäs tränare Niklas Gällstedt känner sig nöjd med att ha fått in Oliver Tärnström i laget.

– Att han mest spelat center är ingen nackdel för mig. Han är en bra spelare som jag ser en roll för i laget, menar han.

Fakta

Brynäs senaste nyförvärv

Namn: Oliver Tärnström.

Ålder: 20, blir 21 i augusti.

Längd/vikt: 183 cm/72 kg.

Position: Center/ytterforward.

Klubbfattning: Vänster.

Klubbar i karriären: AIK, Tyresö/Hanviken, Rögle, Tingsryd, Brynäs.

Draftad: Av New York Rangers i tredje rundan 2020.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Anders Lindbäck, Damian Clara (ny från Färjestad).
Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny från HC Dalen), ytterligare tre backar ska in.
Forwards: Greg Scott, Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny från Kristianstad), Tyler Vesel (ny från HV71), Tyler Kelleher (ny från Pelicans), Noel Nordh (från juniorlaget), Oliver Tärnström (ny från Rögle), Oskar Kvist.
På väg in: Anton Ohlsson från juniorlaget tillhör sommartruppen, Ludvig Hoff från Stavanger ryktas också in på forwardssidan.
Spelarförluster:
Målvakt:
Jussi Olkinuora (klubb ej klar).
Backar: Niklas Friman (Ilves), Samuel Johannesson (Örebro), Mikko Niemelä (Kärpät), David Sklenicka (ryktas till Barys Astana, KHL), Tom Hedberg (klubb ej klar).
Forwards: Oscar Birgersson (ryktas till Almtuna), Hannes Björninen (Örebro), Oscar Eklind (Luleå), Nick Olesen (Oskarshamn), Oula Palve (Ilves), William Strömgren (Calgary Wranglers), Dima Timashov (klubb ej klar), Alexander Ljungkrantz (Almtuna).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan