Annons

Annons

Annons

Ishockey

Ikonen kliver tillbaka – så kan SSK:s styrelse se ut

En toppchef på Scania, en mångårig sponsor och en tidigare sportchef i klubben föreslås väljas in i styrelsen på årsmötet i juni.

Samtidigt tar klubbikonen Anders Eldebrink, 62, ett steg tillbaka.

Text

Anders Eldebrink ställer upp som suppleant när nästa års styrelse ska väljas – och kan ersättas av Rickard Öquist.

Bild: Marcus Langbrandt, Jacob Sjölin

Annons

På tisdagen presenterade SSK:s valberedning sina förslag inför föreningens årsmöte i juni. Och flera förändringar är att vänta i klubbens beslutande organ.

Mest märkbart är att Anders Eldebrink, Södertäljes främsta back någonsin och en av tre spelare med tröjnumret i Scaniarinkens tak, lämnar rollen som ordinarie styrelseledamot. 2023 ställer ikonen upp som suppleant till de åtta ledamöterna i klubbledningen.

Annons

Annons

Lämnar styrelsen gör också Kenth Eldebrink och Scaniaprofilen Stefan Palmgren.

Ordföranden Peter Onstrand, 60, föreslås däremot väljas om för en ny mandatperiod på ett år. Detsamma gäller Thomas Engdahl, 58, som föreslås få två nya år som styrelseledamot.

Föreningen kan få tre nya namn i styrelsen, som samtliga är nominerade för tvååriga mandat.

Från storsponsorn Scania kan Marcus Holm, 52, sägas ersätta Palmgren. Boråsfödde Holm bodde i Södertälje mellan 1994 och 2007, innan karriären på Scania tog honom till Brasilien, Oskarshamn och Danmark. Är nu tillbaka i stan och sitter i lastbilsjättens ledningsgrupp.

Fastighetsmäklaren Andreas Ersson, 47, är en mångårig sponsor till SSK, som nu öppnar för att gå in i styrelsearbetet med fokus på ”kommunikation, marknadsföring och varumärkesbyggande”, enligt presentationen på klubbens hemsida.

Till sist är det den tidigare assisterande sportchefen Rickard Öquist, 40, som föreslås för styrelsen. Öquist klev in tillsammans med Eldebrink när Mikael Samuelsson lämnade uppdraget i december 2021. Därefter har han fortsatt sin karriär hos NHL-klubben Dallas Stars, där han är sitter med i ledningen i rollen som ansvarig för scoutningsarbetet i Europa.

Övriga styrelseledamöter är Åsa Elfving, 53, Erica Adelbertson, 50, och Lars-Åke Månsson, 61.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan