Annons

Annons

Annons

Ishockey

Gunnarssons nya roll i Örebro Hockey: ”Jättekul”

Calle Gunnarsson får en ny roll i Örebro Hockey, kopplat till hockeygymnasiet.
– Den utveckling som vi har haft på utvecklingssidan har varit fantastisk och det är kul att så många har tagit steget upp i SHL, säger Gunnarsson.

Text

Lyssna på senaste avsnittet här nedan

Inbäddat innehåll

2019 blev Calle Gunnarsson förste örebroare att vinna Stanley cup när hans St Louis gick hela vägen och slog Boston i finalen.

2021 meddelade han att karriären var över och istället väntade flytt hem till Sverige.

Annons

Annons

Nu får han en utökad roll i Örebro Hockey. Klubben berättar att Gunnarsson kommer ha en viktig roll kring hockeygymnasiet när ledarteamet ska utökas.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och bli bättre. Som en del i detta har det varit viktigt att få in fler resurser kopplat till hockeygymnasiet. Med sin erfarenhet av spel på högsta nivå kommer Calle ha en viktig roll kopplat till spelarnas utveckling. Calle kommer vara med på is och tillsammans med övriga ledare vara med och driva träningarna. Vi är glada över att kunna välkomna Calle samtidigt som vi säkerställer en fortsatt hög kvalité på vår verksamhet, säger klubbens utvecklingsansvrige Henrik Löwdahl till klubbens hemsida.

Calle Gunnarsson.

Bild: Gabriel Rådström

– Först och främst ska det bli jättekul. Den utveckling som vi har haft på utvecklingssidan har varit fantastisk och det är kul att så många har tagit steget upp i SHL. Jag hoppas kunna komma in och bidra med mina erfarenheter samtidigt som jag får chansen att utvecklas i den här rollen, säger Calle Gunnarsson.

Calle Gunnarsson blev invald som ledatmot i Örebro Hockeys styrelse förra året och har ett år kvar på mandatperioden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan