Annons

Annons

Annons

krönikaBrynäs årsmöte

Erik Karlsson
Det kommer inte skämtas mindre om Brynäs nu

Vad gör man när man inte kan lita på någon annans långsiktighet?

Tydligen väljer man den man känner bäst.

Pragmatiskt? Absolut. Oroande? Utan tvekan.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Kollegan Daniel Sandström ringde upp valberedningens ordförande Conny Jonsson för att kolla vem han kommit fram till var mest lämplig att leda Brynäs framåt.

Svaret:
– Den som föreslås är... jag.

Det är svårt att klandra "Sasse" för att han inte hittade orden just där och då.

Brynäs har de senaste åren kommit att bli hela hockey-Sveriges stående skämt när det kommer till byten på ledande befattningar. Såväl i styrelserummen som på sportsliga stolar har det bytts personer oftare än det byts spelare i ett hockeyallsvenskt lagbygge. Något säger mig att skämten lär fortsätta dansa in i dag också för Brynäs gör sannerligen vad de kan för att bli en måltavla.

Annons

Bild: Arkivbild Bildbyrån/Daniel Sandström

Annons

För nog är det komiskt att en förening med en erfaren valberedning sätter sig och går igenom alternativen till en omtalad ordförandepost och det hela slutar med att två medlemmar pekar på den tredje och säger "du får ta det här".

Själv är bäste dräng, tänkte Conny och så var det spikat.

Det är klart Conny Jonsson brinner för föreningen, det är klart han kan dess persongalleri och styrelsearbete utan och innan men det är näppeligen ett friskhetstecken när man tvingas välja det här alternativet.

Kort och gott betyder det att övriga möjligheter har varit betydligt mindre attraktiva. Hade det funnits en något så när jämbördig kandidat hade man knappast dragit den här jokern ur kortleken.

Det är helt enkelt inte särskilt lockande att leda Brynäs IF 2023. Och ja, det kan man ju förstå men det är likväl ännu ett oroande bevis för hur klubben mår.

Å andra sidan är det samtidigt lätt att förstå hur man resonerat i valberedningen. Efter revolutions-årsmötet 2021 tvingades man göra om och göra rätt 2022 – men det blev ändå fel. Bosse Johansson kom in och lovade kontinuitet men lämnade Conny Jonsson med samma svåra uppgift bara ett knappt år senare.

Så vem i hela Brynäsland kan man lita på? Mannen i spegeln blev svaret.

Annons

Frågan är nu bara om det blir Conny Jonsson som får förtroendet till slut?

Annons

Uppgifter om att det funnits andra styrelsealternativ på väg att läggas fram har cirkulerat men inte tydliggjorts. Det här kan mycket väl vara gnistan som tänder stubinen för ett hemmasnickrat medlemsförslag.

Om en vecka är det deadline för ett sådant förslag och då vet vi om Brynäs har tre veckor av lugn eller polarisering framför sig.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan