Annons

Annons

Annons

SSK:s silly season

Endre om SSK: ”Ömsesidigt intresse”

Enligt uppgifter till LT-sporten är det redan klart att Claes Endre väljer spel i SSK.

Målvakten själv medger att det finns ett stort ömsesidigt intresse.

Text

Claes Endre i AIK-tröjan.

Bild: JESPER ZERMAN

Annons

Det var på torsdagen som LT-sporten kunde berätta att Claes Endre, enligt tillförlitliga källor, är klar för Södertälje SK kommande säsong.

Hur ställer sig Endre själv till uppgifterna?

– Absolut finns det ett ömsesidigt intresse. Jag är öppen för det mesta, höll jag på att säga, men Södertälje vore absolut intressant.

Han berättar att kontakten med SSK inte sträcker sig särskilt långt tillbaka i tiden, men att han ”pratat en del” med målvaktstränare Calle Brattenberger och även varit ”lite i kontakt” med sportchef Emil Georgsson

Annons

Annons

– De har en klar bild av hur deras målvaktsuppsättning ska vara. Det var tydligt från deras sida och det uppskattade jag. Det har varit en bra dialog och jag respekterar deras tankar fullt ut.

De uppgifter som tidigare kommit från SSK har varit att man önskat sig ett etablerat namn som tydlig etta och en mer ung och lovande målvakt som tvåa. När då namnet Claes Endre nämndes så känns det som en aningen högre hylla.

– Jag har heller aldrig varit oöppen för att komma bakifrån och kriga, det har jag gjort hela min karriär. Södertälje är en intressant klubb som har något bra på gång.

Vartåt är din egen karriär på väg?

– Jag känner att jag långtifrån spelat min bästa hockey. Jag är väldigt förväntansfull på allt med framtiden och känner hunger. Jag vill bli bäst.

Den gångna säsongen för hans del var inte den bästa. Återkomsten till AIK skulle vara en väg tillbaka till vad han gjorde där två säsonger tidigare. I stället blev siffrorna sämre än de varit säsongen däremellan i Björklöven.

– AIK ville gå en annan väg och det respekterar jag fullt ut, så funkar branschen. Jag vet att de inte fick ut vad de ville av mig, även om jag har stormtrivts där och det har varit två säsonger som betytt mycket för mig.

Vad händer nu?

Annons

– Nu ska jag bolla lite med mig själv och med familjen hur vi tänker. Vad som är rätt steg. Det är mycket som ska klaffa där också, men min blivande fru och dotter är villiga att flytta nästan vart som helst i världen för min skull.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan