Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Tar steget från SHL till hockeyettan: ”Lärt mig mycket”

Han tränade flitigt med laget under säsongen och fick också chansen att dra på sig Brynäströjan i ett antal SHL-matcher.

Men backen Axel Eriksson var aldrig aktuell för fortsatt spel. Nu fortsätter karriären i hockeyettan och Skövde i stället.

Text

Axel Eriksson debuterade i SHL 16 november hemma mot Malmö. Nu är han klar för spel i Skövde i hockeyettan nästa säsong.

Bild: TOBIAS STERNER, Bildbyrån

Annons

Axel Eriksson har nyss fyllt 20 år och precis börjat jobba. Men i slutet av sommaren går flyttlasset söderut och nya klubbadressen Skövde IK.

Trots att han ofta flyttades upp från Brynäs J20 och frekvent fanns med under träningar och flera matcher med Brynäs SHL-lag, blev det ingen fortsättning i klubben.

– Nej, jag har faktiskt inte hört så mycket från Brynäs sedan vi åkte ur, säger backen som kom till Brynäs från Strömsbro som U16-spelare.

Annons

Annons

Men särskilt bitter över att han inte blir kvar, trots degraderingen till hockeyallsvenskan, är han inte.

– Det är som det är med det. Jag har lärt mig grymt mycket under det senaste året av att få träna mycket med SHL-spelare som junior.

Axel Eriksson var den som ofta fick kliva in som åttonde back på träningarna och dessutom var han ombytt i tolv SHL-matcher. Han fick speltid i tre av dem.

– Det var kul att få chansen i SHL och en bra erfarenhet för framtiden, menar han.

Nu går karriären vidare till hockeyettan. Men inte Strömsbro som finns på den nivån hemma i Gävle.

– Nej, såklart är Strömsbro också en fin klubb, min moderklubb. Men jag kände att jag behövde testa något nytt. Jag har haft bra snack med Skövde och dom har resonerat hur dom vill använda mig som spelare. Förhoppningsvis kommer jag få spela mycket och ha en större roll i laget, säger Axel Eriksson.

Fanns det andra klubbar från allsvenskan som visade intresse när inte Brynäs gjorde det?

– Nja, inga speciella erbjudanden så. Jag hoppas att jag kan utvecklas mer i Skövde nu i ettan, säger Axel Eriksson som skrivit på för en säsong.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan