Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Nu ska Nordh ta nästa kliv i Brynäs: ”Extra taggad när man hör sånt”

Noel Nordh har lagt den värsta besvikelsen bakom sig efter finalförlusten i U18-VM för ett par veckor sedan.

Nu har han börjat ladda för en ny säsong. Med vissa löften, men också höga krav, för att spela in sig i seniorlaget i Brynäs.

– Det är ett stort ansvar på mig, att jag lägger ned jobbet som krävs, säger forwardslöftet.

Text

Noel Nordh har knappt avslutat den förra säsongen förrän nästa dragit igång. En veckas ledigt blev det, sedan var det isträning med Brynäs igen.

Bild: Daniel Sandström

Annons

Lovande Brynäsforwarden Noel Nordh, 18, var bara nån minut från att bli svensk guldhjälte i U18-VM för ett par veckor sedan. I tredje perioden satte han 2–1-målet i finalen. Men USA kvitterade i slutet av ordinarie tid – och vann sedan guldet efter förlängning.

– Klart att man satt och tänkte att man kunde bli matchvinnare efter mitt mål, men så är hockeyn och totalt sett gjorde vi en bra turnering. Att vi slog Kanada två gånger och gjorde totalt 15 mål på dom är sjukt bra, så jag är ändå stolt över min och lagets turnering, säger den Söderhamnsfostrade talangen.

Noel Nordh och Theo Lindstein fick en veckas vila efter VM-finalen sista april. Sedan var duon tillbaka i träning igen med Brynäs seniorlag.

Annons

Men där Lindstein redan har en stor roll på sin backplats kommande säsong, har Noel Nordh saker att bevisa för att ta en plats i truppen, som ska spela hockeyallsvenskan till hösten.

Annons

– Det är väl inte riktigt klart än hur allt blir, men Brynäs säger att dom tror mycket på mig. Och det ska inte spela någon roll vem som är äldst, utan det är den som är bäst som ska spela – och då blir man extra taggad när man hör sånt, säger Noel Nordh.

Noel är född 2005 och fyllde 18 i januari. Tillsammans med Anton Ohlsson (fyller 19 i oktober) har juniorduon fått mer eller mindre löfte om att kriga om varsin plats i Brynästruppen.

Anton Ohlsson, till vänster, och Noel Nordh är två 18-åringar som Brynäs planerar för ska ta varsin plats i truppen.

Bild: Daniel Sandström och Bildbyrån

Just nu finns åtta forwards på kontrakt och sportchefen Johan Alcén menar att även de yngre spelarna ska vara med och konkurrera under försäsongen.

– Och dom här spelarna som fortfarande är juniorer och även kan spela med J20 vill vi gärna behålla, säger Alcén och nämner även att ett par spelare som kommande säsong blir förstaårsseniorer, som Arvid Sundin och Linus Lindblom, inte heller är helt avskrivna från Brynäs.

– Vi har till exempel möjlighet att skriva try out-kontrakt fram till seriestart och i allsvenskan kan man även skriva korttidskontrakt. Vi får ju till exempel inte hit Greg Scott förrän 3 oktober, så det finns en del olika lösningar, menar Alcén.

Brynäs sportchef berättar också att han är positiv runt Oskar Kvist, som tränar med laget.

– Ja, det tror jag går i lås, vi vill behålla honom.

Annons

Annons

Och Alexander Ljungkrantz?

– Där för vi ännu en dialog. Jag kan inte säga just nu att det lutar åt ena eller andra hållet.

Noel Nordh, som fick några chanser i SHL och dessutom gjorde mål i sin debut, känner att det finns förtroende från Brynäs – något han vill förvalta.

– Av det jag hört och det jag tror så är mina chanser att utvecklas bäst här i Brynäs och just nu är det Brynäs som gäller. Men det är ett stort ansvar på mig att jag lägger ned jobbet som krävs också för att lyckas, säger Noel Nordh.

Inbäddat innehåll

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Anders Lindbäck.

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny från HC Dalen).

Forwards: Greg Scott, Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny från Kristianstad), Tyler Vesel (ny från HV71), Tyler Kelleher (ny från Pelicans).

Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Oskar Kvist samt ytterligare minst tre forwards (förs diskussioner med Alexander Ljungkrantz). Även tre backar och en målvakt ska in i laget.

Sperlarförluster:

Målvakt: Jussi Oliknuora (klubb ej klar).

Backar: Niklas Friman (Ilves), Samuel Johannesson (Örebro), Mikko Niemelä (Kärpät), David Sklenicka (ryktas till Barys Astana, KHL), Tom Hedberg (klubb ej klar).

Forwards: Oscar Birgersson (ryktas till Almtuna), Hannes Björninen (Örebro), Oscar Eklind (Luleå), Nick Olesen (Oskarshamn), Oula Palve (Ilves), William Strömgren (Calgary Wranglers), Dima Timashov (klubb ej klar).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan