Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

”Brynäs är helt klart intressant”

Brynäs letar en stor och fysisk back för att balansera defensiven.

Ett namn på Brynäs lista som skulle kunna bli en fullträff är Bohm, med förnamn Oliver.

– Det är klart Brynäs skulle vara intressant, säger 31-åringen som vunnit SM-guld med Växjö, spelat upp HV71 och nu senast tillhört Västerås.

Text

Oliver Bohm spelade upp HV71 i SHL.

Bild: Johan Löf/Bildbyrå

Annons

Brynäs lagbygge tar allt mer form. Störst hål är det just nu på backsidan där det fattas tre av sju pusselbitar. När huvudtränaren Niklas Gällstedt gästade podcasten Nedsläpp Brynäs i början på veckan pratade han specifikt om en spelartyp han och sportchef Johan Alcén trålar marknaden efter.

– Vi vill ha in en större pjäs som är lite obekväm att spela mot, jag vill ha in en Tommy Melkersson-typ (tvåfaldig svensk mästare med Brynäs). Jag gillar den typen av profil som sätter pris på att verkligen vilja täcka skott och vilja spela boxplay.

Det finns ett antal bekanta namn (och säkert fler obekanta) som stämmer in på den beskrivningen. Sporten kan berätta att Brynäsfostrade Viktor Persson varit intressant men där blir det av allt att döma fortsatt spel i Pelicans i finska ligan.

Annons

Ett annat namn som finns på Brynäs fokuslista är Oliver Bohm. 31-åringen som mäter 191 cm och väger runt 100 kg, är för tillfället kontraktslös efter en säsong i Västerås, där han snittade 18 minuter per match och var bästa back i plus/minus-statistiken. När Sporten når honom medger han att hört talas om Brynäsintresset....

Annons

– ... men ska jag vara ärlig så vet jag inte hur det ser ut just nu. Jag har inget att ta ställning till, varken från Brynäs eller Västerås, säger han.

Kan du se dig i Brynäs, är det ett intressant alternativ för dig?

– Ja det är klart det hade varit intressant. Det är en anrik förening och jag är alltid intresserad av lag som satsar för att vinna. Det är det viktigaste för mig. Det är klart jag vill utvecklas och ha kul – men absolut viktigast är att spela för att vinna, säger Bohm och fortsätter:

– Brynäs ser ut att få intressant lag och hockeyallsvenskan är en intressant liga där många lag satsar och går för det. Det kommer bara att bli svårare att göra som vi gjorde i HV71, nu när alla lag vet att man inte behöver kvala mot lag från SHL. Då är det fler som satsar från början.

HV71 ja, dit kom Bohm från Timrå strax innan kvalet till SHL 2022. Tillsammans med bland andra Brynäs-nyförvärven Tyler Vesel och Tyler Kelleher spelade han upp HV71 i ett slutspel där Bohm själv var ovanligt poängproduktiv med sex assist på 13 matcher och hade bäst plus/minus i hela slutspelet.

– Jag har ingen kontakt med Vesel och Kelleher nu, men det är två kanonkillar och väldigt duktiga hockeyspelare som Brynäs kommer att ha mycket nytta av. Vesel är bra i alla spelformer och Kelleher är otroligt vass framåt.

Sportchef Johan Alcén bekräftar att man tittar på Oliver Bohm som ett tänkbart namn.

– Det är en bra back som spelat på hög nivå och vunnit med Växjö, säger han.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan