Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Lindbäck stannar också i Brynäs

Anders Lindbäck blir kvar som målvakt i Brynäs.

35-åringen har skrivit på för ytterligare ett år med klubben och tillhör därmed den skara Gävlekillar som väljer att stanna.

– Jag känner otroligt mycket för klubben så det var inte ett svårt val att förlänga med Brynäs, säger Anders Lindbäck.

Text

Blir Brynäs trogen. Anders Lindbäck är överens om en fortsättning i klubben.

Bild: TOBIAS STERNER

Annons

Anders Lindbäck är som väntat Brynäs målvaktsval kommande säsong. Efter en tids förhandlingar är man nu överens om en fortsättning över den kommande säsongen.

– Jag känner otroligt mycket för klubben så det var inte ett svårt val att förlänga med Brynäs. Även om det dragit ut lite på tiden har det aldrig varit några tveksamheter, både Alcén och jag har vetat var vi haft varandra, säger Anders Lindbäck i ett uttalande.

På måndagsförmiddagen gästade Brynäs nya tränare Niklas Gällstedt Sportens podcast, Nedsläpp Brynäs.

Då var han tydlig med att Anders Lindbäck var överst på listan av målvakter.

– Ja, absolut. Anders är en bra målvakt och vi har försökt hitta en lösning. Jag har haft diskussioner med honom och båda sidor vet vad vi vill.

Annons

Lite senare på eftermiddagen presenterades också en förlängning av målvakten.

Annons

– Jag hade velat haft det här klart för två veckor sedan när vi drog igång sommarträningen, säger Niklas Gällstedt.

Det som bidragit till att förhandlingarna dragit ut lite på tiden har dels berott på lönebiten. Men också en del kring träningsupplägg och spelidé, avslöjar Niklas Gällstedt i podden, som släpps i sin helhet på tisdagen.

Lyssna på podden i spelaren

Inbäddat innehåll

Anders Lindbäck blir den totalt nionde spelaren som väljer att stanna i Brynäs, från det lag som åkte ur SHL tidigare i våras.

– Vi alla har en stor revanschlusta och jag är fullt motiverad och sugen på att både studsa tillbaka personligen men också att vara med på resan tillbaka mot SHL, säger Anders Lindbäck i ett pressmeddelande.

Fortfarande saknas dock ytterligare en målvakt samt tre backar och minst tre forwards.

– När det gäller den andre målvakten ser vi gärna en spelare som kan vara med och konkurrera. Men Lindbäck är vår förstemålvakt, menar Niklas Gällstedt.

Det står samtidigt klart att Oula Palve och Niklas Friman bägge flyttar tillbaka till Finland och har skrivit på för Ilves i Tammerfors. Sedan tidigare är det klart att Samuel Johannesson och Hannes Björninen spelar i Örebro nästa år och Oscar Eklind hamnar i Luleå samt att Nick Olesen fortsätter karriären i Oskarshamn.

Annons

Annons

Dessutom ska Oscar Birgersson också var överens med Almtuna till kommande säsong. Den klubb han var utlånad till periodvis under föregående säsong.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Anders Lindbäck.

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Greg Scott, Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny), Tyler Vesel (ny), Tyler Kelleher (ny). Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Oskar Kvist samt ytterligare minst tre forwards och tre backar för att nå upp till 14 forwards och sju backar. Den åttonde backen kommer att alterneras från juniorlaget.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan