Annons

Annons

Annons

VIK silly season 2023

KLART: VIK värvar meriterad SHL-center

Under söndagen uppgav Expressen att VIK hade gjort klart med den förre Luleå-centern Konstantin Komarek.

Under måndagskvällen bekräftade klubben värvningen.

– Han ska vara en offensiv kraft i en av våra toppkedjor, säger sportchef Niklas Johansson till VIK:s hemsida.

Text

Efter två säsonger i Luleå är Konstantin Komarek klar för VIK till nästa säsong.

Bild: SIMON ELIASSON

Annons

Den 30-årige centern Konstantin Komarek har de senaste två säsongerna spelat i Luleå. Förra säsongen gjorde han 25 poäng (7+18) på 50 matcher.

Nu är Österrikaren klar för VIK på ett treårskontrakt. Under måndagen bekräftade klubben Expressens uppgifter från söndagen.

Annons

Annons

– Vi får in en riktigt vass center med bra karaktär som även har en förmåga att växa och bli ännu bättre under slutspelsmatcher. Han ska vara en offensiv kraft i en av våra toppkedjor, berättar sportchef Niklas Johansson till VIK:s hemsida.

Konstantin Komarek har tidigare i karriären spelat i bland annat Österrikiska EC Salzburg, Malmö Redhawks, Karlskrona och Dinamo Riga i KHL. Säsongen 2018/2019 öste han in hela 41 poäng för Malmö i SHL.

30-åringen har även tre VM för Österrike på meritlistan.

– För mig och min familj så passade Västerås IK väldigt bra och jag tycker det ska bli kul att få visa alla VIK-supportrar vad jag går för och vilken typ av spelare jag är, säger Konstatin Komarek till vik.se.

Komarek öppnade årets SHL-slutspel starkt med fem assist på de fem första matcherna innan säsongen fick ett abrupt slut då han fick en skridskoskena över handleden i Luleås fjärde kvartsfinal mot Växjö.

Annons

Konstatin Komarek blir VIK:s femte nyförvärv inför kommande säsong. Sedan tidigare är Eric Flood, Adam Hofbauer samt den kanadensiska duon Brett Kemp och Kyle Topping klara för klubben.

Men enligt Expressen ska även forwarden Eric Engstrand, förra säsongen i Färjestad, vara klar. Han är dock inte presenterad av VIK.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan