Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Alcén om viktiga frågan – och ryktet kring Leksandsstjärnan

Brynäs har kommit en bit i truppbygget inför nästa säsong. Men sportchefen Johan Alcén är givetvis inte nöjd än. Nu väljer han också att kommentera uppgifterna kring förre Leksandsstjärnan Carter Camper.

– Jag ser det som osannolikt att han hamnar i allsvenskan, men det kanske slutar där ändå, spår Alcén.

Text

Brynäs sportchef Johan Alcén.

Bild: Daniel Sandström

Annons

Brynäs presenterade tre förstärkningar för en vecka sedan. Två gånger Tyler – Kelleher och Vesel – plus Greg Scott.

Nu väntar fansen på mer.

– Och vi tränare har höga krav på Alcén om en ny Superfredag, skrattar tränaren Niklas Gällstedt när han och sportchefen Johan Alcén tar sig tid för en pratstund med Sporten.

Tonen är hjärtlig och öppen. Alcén väger dock som alltid sina ord på guldvåg när vi bollar upp några frågor om läget. Men han svarar att arbetet med att hitta nya spelare fortgår med samma intensitet som den senaste månaden.

Målvaktsfrågan är givetvis en stor och viktig fråga. Anders Lindbäck är fortfarande Brynäs förstaval, om vi tolkar sportchefen rätt.

– Jag kan säga så här att vi för en fortsatt positiv dialog med Lindbäck. Vi ser gärna att han spelar här, säger Johan Alcén.

Annons

I nuläget saknar Brynäs två målvakter, tre backar och tre forwards. Vilken hylla klubben söker spelare på vill Alcén inte riktigt säga.

Annons

– Vi tittar brett. Efter bästa möjliga spelare för oss, svarar han.

Brynäs sportchef Johan Alcén ser gärna att Anders Lindbäck blir kvar i laget.

Bild: Daniel Sandström

Oskar Kvist är fortsatt med och tränar och där förs en dialog om en fortsättning. Dessutom räknar Alcén, som vi tidigare berättat, i nuläget in juniorspelarna Noel Nordh och Anton Ohlsson i sommartruppen.

En högerfattad back står högt upp på önskelistan, det hymlar varken tränare eller sportchef med. Just nu är Johannes Kinnvall den enda av fyra kontrakterade backar med den egenskapen.

Men är det bråttom att få in några spelare redan nu?

– Så fort det går vill vi ju det såklart. Men sedan ska vi tycka att det är rätt spelare och tränaren ska ha plats för dom i laget och att dom passar in, säger Alcén.

– Och det viktigaste är att spelaren också vet vad vi förväntar oss innan dom signar. Är vi överens, eller har vi helt olika bild? Då är det ju inte aktuellt, utan vi får släppa och gå vidare, fyller Niklas Gällstedt i.

En spelare av hög kaliber som det ryktats om den senaste veckan är 35-årige forwarden Carter Camper. Han öste in nästan i snitt en poäng per match under sina nära tre säsonger i Leksand och varit en av SHL:s bästa poängplockare de senaste åren. Han avslutade dock den gångna säsongen i schweiziska Zug, med just Niklas Gällstedt som tränare.

Annons

– Jag ser det som osannolikt i nuläget att han hamnar i allsvenskan. Men sedan kanske det slutar där ändå, vad vet man. Trupperna börjar fyllas på i Schweiz, och i SHL är det jäkligt hög nivå på lagen, säger Johan Alcén om ryktet.

Annons

Carter Camper är klubblös och har omgärdats av rykten att Brynäs är ute efter honom.

Bild: DANIEL ERIKSSON, Bildbyrån

Men är ni intresserade om det skulle bli så?

– Ja, nja. Det är klart att vi skulle lyssna och så skulle jag fråga Gällstedt vad han tycker. Men jag tror inte just nu att det finns chanser.

Niklas Gällstedt beskriver Carter Camper, som just nu är klubblös, som en skicklig spelare. Men han ställer sig också frågande om det är den typen av spelare Brynäs behöver i detta läge med tanke på kostnadsbilden i förhållande till var spelaren är i karriären.

– Kanske ska man titta på lite yngre spelare trots allt om man vill bygga lite nytt, funderar Gällstedt.

Brynäs har ju trots allt nästan fyllt kvoten med ”äldre” spelare.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga.

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Greg Scott, Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny), Tyler Vesel (ny), Tyler Kelleher (ny). Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Oskar Kvist samt ytterligare minst tre forwards och tre backar för att nå upp till 14 forwards och sju backar. Den åttonde backen kommer att alterneras från juniorlaget. Två målvakter behövs också (vill behålla Lindbäck).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan