Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Ljungkrantz sitter fortsatt lugn i båten

Alexander Ljungkrantz fanns med i Brynäs samtliga 57 serie- och kvalmatcher den gångna säsongen. Han skrev också ett nytt kontrakt som hade sträckt sig fram till 2025 – om inte Brynäs åkt ur SHL.

Nu gäller inte det avtalet längre och den 21-årige forwarden vet inte hur framtiden ser ut.

– Hockey ska jag spela men jag vet inte var än, säger han till Sporten.

Text

Alexander Ljungkrantz skrev ett nytt kontrakt för några månader sedan med Brynäs. Men när laget åkte ur SHL står han utan.

Bild: Bildbyrån, Daniel Sandström

Annons

Till skillnad från exempelvis Oskar Kvist har Alexander Ljungkrantz valt att inte träna med Brynäs, så länge det inte finns något kontrakt färdigförhandlat.

Han vill ha saker och ting klart och bestämt, innan han väljer att träna med Brynäs under försäsongen.

– Jag sitter väl och väntar lite på vad som ska hända, säger Ljungkrantz som är ute på en fisketur i Hillesjön tillsammans med några kompisar när Sporten når honom.

– Nu fick vi napp här. En gädda är på gång, skrattar Ljungkrantz mitt under samtalet.

Om det blir napp också hos Brynäs vet inte Alexander Ljungkrantz – än.

– Jag hoppas väl på det, men vi får se hur det blir, säger han och fortsätter att sitta lugn i båten – bokstavligt talat.

Finns det något konkret att ta ställning till? Och finns det intressen från annat håll också?

Annons

Annons

– Det finns lite intressen från några klubbar, men inte så mycket konkret ännu från något håll.

Inte ens från Brynäs som fortfarande avvaktar hur man vill göra med de sista öppna forwardsplatserna.

Hur låter det från NY Islanders som draftade dig för tre år sedan, ska du över på någon "rookiecamp" i sommar?

– Ja, eventuellt blir det så att jag åker dit. Det skulle vara kul. Det blev inget förra sommaren. Men jag får nog veta mer längre fram om de vill att jag kommer över och tränar där över sommaren.

Under säsongen, Alexander Ljungkrantz första som senior, var han uppsatt för spel i samtliga 52 grundseriematcher plus alla kvalmatcher.

Totalt spelade han i snitt åtta minuter per match, men han gjorde ändå elva poäng. Sex mål och fem assist. Lika många mål som Anton Rödin mäktade med på sina 40 matcher, och bara ett mål sämre än exempelvis Oula Palve.

Annat Brynäsnytt är att målvakten Emil Cederlund från Kallinge/Ronneby i södra hockeyettan inte längre är ett namn för klubben, något som sajten hockeysverige var först att rapportera om. 22-årige Cederlund har nämligen förlängt sitt kontrakt med sin nuvarande klubb.

Mer på målvaktsfronten, där Brynäs fortfarande står tomma, uppger Örnsköldsviks Allehanda att förre Brynäsmålvakten Jussi Olkinuora är aktuell för SHL-nykomlingen Modo.

Annons

Och precis som vi kunde avslöja i senaste avsnittet av Sportens podd Nedsläpp Brynäs så kommer Brynäs J20-målvakt Isac Grönhagen att lämna Brynäs för spel i Luleås juniorlag. Brynäs å sin sida uppges plocka in danske juniorlandslagsmålvakten Kristers Steinbergs från Valbos juniorer.

Lyssna på podden i sin helhet i spelaren här nedanför.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan