Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

”Här för att producera poäng och vinna matcher”

Brynäs fortsätter att förstärka sin spelartrupp. För andra fredagen i rad har klubben gjort klart med en amerikansk forward.

Nu handlar det om Tyler Vesel, 29, som spelat de fyra senaste säsongerna i Sverige. Närmast kommer han från HV71.

– Jag är här för att producera poäng och vinna matcher, säger Tyler Vesel i ett pressmeddelande.

Text

Tyler Vesel har svarat för 57 mål på fyra säsonger i Sverige. 52 av dessa gjorde han i allsvenskan för Löven och HV. I SHL den gångna säsongen blev det fem fullträffar i HV.

Bild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Annons

Brynäs har satt igång försäsongsträningen och under veckan när Sporten varit på plats vid ett antal tillfällen har det anats att det snart kommer att presenteras ytterligare spelare.

Och så blev det när Tyler Vesel, som det har ryktats kring under våren, nu också är presenterad och klar för Brynäs.

– Känns riktigt bra att landa Tyler. Han är en spelare av högsta klass och en uppskattad lagkamrat. En spelskicklig center som besitter en otrolig smartness, säger Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Förra fredagen gjorde Brynäs klart med en annan amerikan, Jack Kopacka. Nu kommer alltså ytterligare en spelare in som spelat i Sverige under fyra år.

Brynäs har därmed en mycket stark centersida till sitt förfogande inför kommande säsong i hockeyallsvenskan.

Annons

Johan Larsson och Linus Ölund är klara sedan tidigare, liksom Jacob Blomqvist som antagligen i första hand ses som ytterforward. Även Greg Scott ska enligt uppgift vara överens med Brynäs om en fortsättning (och kan ju spela center). Dessutom är junioren Anton Ohlsson, som också kommer gå in på 14 forwards i nuläget, center i första hand.

Annons

Tyler Vesel kom till Sverige och Björklöven inför säsongen 2019/20 och spelade där under två säsonger innan han värvades till HV71. Där var han med och förde upp klubben till SHL igen efter en säsong i allsvenskan.

Tyler Vesel är klar för Brynäs. Amerikanen har skrivit på för ett år.

Bild: Carl Ljungquist

Den högerfattad amerikanen var då starkt bidragande till att HV gick upp. Han öste in 21 poäng (4+17) på 15 matcher.

Totalt har han spelat 178 allsvenska matcher, serie och kval, och svarat för 156 poäng. 52 mål och 104 assist. Under årets säsong i SHL blev det dock inte fler än 14 poäng på 46 matcher.

Själv ser Tyler Vesel fram emot att ansluta till Brynäs.

– Klubben hör hemma i SHL, jag känner ligan bra och vet vad som väntar. Jag hoppas och tror att mina egna erfarenheter från Hockeyallsvenskan kommer till stor nytta. Jag är här för att producera poäng och att vinna matcheroch jag fick en bra känsla efter att ha pratat med Johan Alcén, säger Tyler Vesel till Brynäs hemsida.

Precis som Jack Kopacka kommer även Tyler Vesel att ansluta till Gävle och Brynäs efter sommaren.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga (vill behålla Anders Lindbäck).

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Tyler Vesel (ny), Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny). Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Greg Scott och Oskar Kvist samt ytterligare minst fyra forwards och tre backar för att nå upp till 14 forwards och sju backar. Den åttonde backen kommer att alterneras från juniorlaget.

Annons

Annons

Fakta

Brynäs tredje nyförvärv utifrån

Namn: Tyler Vesler

Ålder: 29 (fyllde 14 april)

Längd/Vikt: 180 cm/83 kg

Position: Center

Klubbar senaste åren: Univ. of Nebraska-Omaha, Bakersfield Condors (AHL), Björklöven, HV71 (allsvenskan tre säsonger och SHL senaste).

Mål och poäng i allsvenskan: 156 poäng (52 mål +104 ass) på 178 matcher i serie och kvalspel med Löven och HV.

Mål och poäng i SHL: 14 poäng (5+9) på 46 matcher med HV den gångna säsongen.

Aktuell: Har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs. Därmed det tredje nyförvärvet utifrån efter Jack Kopacka och Anton Johannesson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan