Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Fredagsfesten fortsätter: Ny Tyler klar för Brynäs

Brynäs presenterade centerforwarden Tyler Vesel på fredagen.

Och efter att Greg Scott presenterats däremellan var det dags för nästa Tyler med efternamnet Kelleher. Strax före 20-tiden på fredagen presenterades amerikanen – som skrivit på ett ettårskontrakt.

Text

Brynäs laddar på rejält och nu börjar nyförvärven rada upp sig. Och klubben byter allt tydligare ut sin finska profil till förmån för amerikanska spetsforwards.

I förra veckan gjorde man klart med Jack Kopacka senast i Kristianstad. Vid lunchtid på fredagen gick Brynäs ut med att centern Tyler Vesel hämtas in från HV71.

Tyler Kelleher spelade 34 matcher i Rögle förra säsongen innan han gick till HV och hjälpte det laget upp i SHL igen. Denna säsong har amerikanen spelat i finska Tappara och Pelicans som möttes i finska finalen.

Bild: Bildbyrån

Senare under dagen kunde Aftonbladet berätta att Brynäs slutförhandlade med ytterligare en amerikan med förflutet i svensk hockey.

Annons

Annons

Och strax före 20-tiden bekräftade klubben att Tyler Kelleher skrivit på ett ettårskontrakt.

– Redan vid första kontakten så fick jag en härlig magkänsla, det känns riktigt bra och inspirerande att ha det här klart. Nu finns bara en väg att gå och det är uppåt. Vi står inför en tuff utmaning men när jag kollar på namnen som redanfinns i den här truppen så är jag fullt övertygad om att det kommer finnas alla ingredienser som krävs. Jag ser verkligen fram emot säsongen med Brynäs, säger Tyler Kelleher på klubbens hemsida.

28-årige Kelleher inledde säsongen i just Tappara men gick sedan till Pelicans, två lag som möttes i den finska finalen.

Förra säsongen bytte den lille (168 cm) forwarden också klubb, från Rögle till HV71 och var en av HV:s bästa spelare i det allsvenska slutspelet för ett år sedan när klubben återtog sin plats i SHL.

Tyler Kelleher svarade för 15 poäng (8+7) i slutspelet för HV. Han har tidigare också spelat två säsonger i SHL för Oskarshamn 2019 till 2021.

Brynäs sportchef Johan Alcén ser fram emot att få se Kelleher i Brynäströjan.

– Det känns fantastiskt att vi har fått det här i lås. Tyler är en spelare som vi verkligen har känt ett stort intresse för. Han har tidigare erfarenhet av att spela upp lag och han vet vad som krävs för att ta steget. Det är en intensiv spelaresom är otroligt skicklig med pucken och har ett fint spelsinne. Tyler är en spelare av hög kaliber som vi kommer ha stor nytta av och vi är glada över att ha honom i Brynäs, säger Johan Alcén på klubbens hemsida.

Annons

Tyler Kelleher ansluter till laget efter sommaren.

Annons

– Brynäs hör hemma i SHL och supportrarna förtjänar all framgång, nu är det vårt jobb att ge fansen det de förtjänar, säger amerikanen.

Om man vill spekulera kanske Brynäs siktar på en ren amerikansk kedja, med store Jack Kopacka (188 cm) och lille Tyler Kelleher (168 cm) på kanterna och speluppläggaren Tyler Vesel (180 cm) i mitten.

I övrigt kan vi notera att Hannes Björninen går samma väg som Samuel Johannesson, det vill säga till Örebro i SHL.

– Jag ser fram emot att bidra med mitt spel, samtidigt som jag känner att jag kommer ha bra förutsättningar att utveckla mitt spel i Örebro, säger Hannes Björninen till Örebros hemsida.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga (vill behålla Anders Lindbäck).

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Tyler Vesel (ny), Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny). Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Tyler Kelleher, Greg Scott och Oskar Kvist samt ytterligare minst tre forwards och tre backar för att nå upp till 14 forwards och sju backar. Den åttonde backen kommer att alterneras från juniorlaget.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan