Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Fansen jublar: Greg Scott stannar i Brynäs

Det har varit mer eller mindre klart en tid. Nu finns det också på pränt. Greg Scott återvänder till Sverige och Gävle och spelar vidare i Brynäs i ytterligare två säsonger.

Men den här gången kommer han inte förrän i oktober.

Text

Greg Scott stannar också han i Brynäs. Men ansluter inte förrän i oktober denna gång.

Bild: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Annons

En av Brynäs verkliga trotjänare, kanadensaren Greg Scott var närmast otröstlig efter att hans lag åkt ur SHL.

I en intervju med Sporten strax efter uttåget berättade han om känslorna och var nära till tårar flera gånger när han förklarade hur dåligt han mådde över att ha svikit fansen.

Annons

Annons

Nu väljer han, precis som många av hans goda vänner och lagkamrater att spela vidare i Brynäs.

– Jag är glad över att ha förlängt mitt kontrakt med Brynäs. Det känns som hemma här i Gävle och jag är stolt över att representera klubben. Jag ser fram emot att fortsätta spela med laget och göra allt jag kan för att hjälpa oss att nå våra mål, säger Greg Scott.

Greg Scott med sonen August återvänder till Gävle och Brynäs i höst.

Bild: Daniel Sandström

Skillnaden denna gång är att 35-åringen med totalt sju säsonger bakom sig i Brynäs, inte kommer "hem" till Gävle förrän i oktober.

Detta på grund av skattetekniska skäl, vilket gör kontraktet mer fördelaktigt för både honom och Brynäs.

Sportchefen Johan Alcén som redan tidigare på fredagen presenterade ett nyförvärv i form av centern Tyler Vesel är såklart glad att även Greg Scott finns med också i framtiden.

– Han är en viktig spelare att ha i laget och han har alltid visat att han kan göra skillnad på isen. Greg är en spelare som har en stor betydelse både på och utanför isen, och vi är övertygade om att han även fortsättningsvis kommer att fortsätta vara en viktig del av vår organisation.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga (vill behålla Anders Lindbäck).

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Tyler Vesel (ny), Greg Scott, Anton Rödin, Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Jack Kopacka (ny). Anton Ohlsson och Noel Nordh från juniorlaget förväntas tillhöra truppen.

På gång in: Oskar Kvist samt ytterligare minst tre forwards och tre backar för att nå upp till 14 forwards och sju backar. Den åttonde backen kommer att alterneras från juniorlaget.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan