Annons

Annons

Annons

VIK silly season 2023

Frycklund: ”Jag skäms jättemycket”

VIK har börjat fylla på truppen inför nästa säsong.

Men ännu inte ett ord om Mikael Frycklunds framtid.

För VLT berättar 29-åringen om intresset från andra klubbar och kritiserade incidenten från förra säsongen.

– Jag skäms jättemycket, säger han.

Text

Mikael Frycklunds kontrakt med VIK har löpt ut och det är fortsatt högst oklart om 29-åringen blir kvar i klubben. ”Jag har intressanta grejer på gång, men hoppas fortfarande på Västerås”.

Annons

Efter 50 poäng säsongen 2021/2022 blev denna säsong helt misslyckad för både Mikael Frycklund och VIK.

Centern spelade bara 32 matcher i grundserien på grund av skador. Han kom tillbaka till slutspelet, men en fraktur i foten gjorde att 29-åringen aldrig kom upp i nivå.

Nu är frågan var Frycklund spelar nästa säsong? Kontraktet med VIK har löpt ut, men klubben har inte kommunicerat att de går skilda vägar.

– Jag har nåt konkret på bordet. Sen lite andra intressanta grejer på gång, säger Frycklund kryptiskt till VLT.

– Men jag hoppas fortfarande på Västerås väldigt mycket. Men jag har inte hört något ännu.

Finns det intresse utomlands?

– Ja, det har jag. Sen konkret på bordet i Sverige också. Jag håller alla dörrar öppna som man måste göra, säger Frycklund som inte vill avslöja om det handlar om en SHL-klubb.

Annons

Annons

22 poäng (3+19) på 32 matcher blev Frycklunds facit i årets grundserie. I slutspelet drogs han med en fraktur på foten och skrapade bara ihop två poäng.

Bild: AVDO BILKANOVIC

Gällande kontakten med VIK säger han:

– Då vid mötet efter säsongen fanns ingen ledarstab, ingenting. Så jag sa till Niklas (Johansson, sportchef) att vi tar det med tiden. Men Västerås är väldigt intressant. Jag tycker det skickar bra signaler med de som de tagit in. Det ser väldigt spännande ut.

Vad talar för och emot att du blir kvar i VIK?

– Mot är om de inte vill ha mig. För är att jag varit här och startat upp en treårsplan där år tre ska vara det starkaste året både ekonomiskt och lagmässigt. Klart man vill vara med på den resan och bidra. Sen att Jimmie (Jansson Lorek) förlängt är också en stark faktor. Att man behåller en liten stomme.

Hur ser du på förra säsongen för egen del?

– Väldigt frustrerande. Jag gillar att hjälpa laget och vara ledaren och motorn på isen. Men när skadorna kom härdade jag bara ut. Spelade mycket på värktabletter och sprutor. Man blir less när man inte kan ge allt.

Bild: JOHAN LÖF

Mikael Frycklund var överraskande tillbaka till slutspelet efter en längre skadefrånvaro.

Annons

Då sa han sig vara 100 procent. Men nu berättar 29-åringen att det var illa.

Annons

– Herregud, jag kunde inte åka skridskor. Det var jobbigt. På sjukhuset sa de 6-8 veckor. Men för mig blev det ett par veckor, sen in i det. Det går att fixera en fraktur i skridskon, men jag hade ingen kraft alls och det gjorde ont. Men nu har jag fullt fokus på rehaben och kroppen börjar kännas bättre.

Frycklund fick matchstraff redan i första perioden i den andra kvartsfinalen mot Björklöven efter en crosscheking han nu ångrar.

Bild: JOHAN LÖF

Det blev bara två poäng på sju matcher i slutspelet. Istället var det en incident i den andra kvartsfinalen mot Björklöven som blev den stora snackisen kring Frycklund. Centern fick ett tidigt matchstraff efter en crosschecking upp mot halsen på Gerry Fitzgerald efter avblåsning.

Nu berättar han för första gången om händelsen.

– Jag skäms jättemycket över det. Men det var inte med mening. Han delade ut en slashing och jag skulle bara markera. Blev som en reflex, men den träffade för högt. Men eftersom den var ganska lös så tänkte jag bara att det skulle bli en tvåa. Sen kan man tänka vad man vill om att det blev en femma, men man får acceptera domarnivån. Det var otroligt klantigt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan