Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Brynäs på is igen – vill förlänga med egna produkten

Brynäs har satt igång försäsongsträningen. Nu gäller det att få ihop en spelartrupp också.

Totalt var tio spelare på is under den första lättare träningen i B-hallen. Bland annat Oskar Kvist som Brynäs tränare vill förlänga med.

– Ja, jag vill ha honom kvar, säger Anders "Masken" Carlsson.

Text

Bakom det repiga plexiglaset i B-hallen hade Johan Larsson och de som är tillgängliga ispremiär inför ögonen på bland andra Anders "Masken" Carlsson.

Bild: Daniel Sandström

Annons

Brynäs har presenterat flera bärande spelare till kommande säsong. Men det finns fortfarande gott om luckor att fylla – till exempel på målvaktssidan.

Därför fick Anthon Hansson ur tränarstaben vakta ena målet på första ispasset för säsongen.

Den värsta besvikelsen har lagt sig efter degraderingen. Nu handlar det om att sätta ihop ett lag som ska ta Brynäs tillbaka till SHL. Det är den uttalade målsättningen.

– Självklart vill vi ha så många spelare på plats så snart som möjligt, för att börja bygga ihop den här gruppen. Och vi har spelare på gång som vi hoppas att det löser sig med inom kort, säger Anders "Masken" Carlsson.

Tillsammans med Ove Molin sköter "Masken" isträningen inledningsvis. Niklas Gällstedt är också på plats.

Annons

– Men han har så mycket att rodda med nu, så jag och Ove tar isen i det här skedet, säger "Masken".

Annons

Till det första passet på is fick man samla ihop lite det som fanns att tillgå på spelarsidan.

Emil Molin, som spelade i finska KooKoo senaste säsongen, fanns till exempel med. Men det kommer inte att bli någon comeback i Brynäs för 30-åringen. Något som han själv också bekräftar efter träningen.

– Däremot är han med och tränar med oss nu när han är hemma, berättar "Masken" Carlsson.

Snart 22-årige Oskar Kvist är en spelare som Brynäs tränarstab vill behålla.

Bild: PETTER ARVIDSON

Oskar Kvist var med och tränade och där återstår det för parterna att komma överens om framtiden. Men Brynäs vill behålla honom.

– Jag hoppas han blir kvar. Men sedan ska man komma överens också, agenten och klubben, säger "Masken" Carlsson.

Däremot är det mer osäkert runt Alexander Ljungrantz och Oscar Birgersson. Enligt vad Sporten erfar är Ljungkrantz den som är närmast en fortsättning.

Från juniorlaget kommer Noel Nordh och Anton Ohlsson vara med och träna med seniortruppen – och den duon räknas också in på 14 forwards.

Spelare som är födda 2003 och blir seniorer nästa säsong, som Arvid Sundin och Linus Lindblom, är på gränsen att ta en plats.

– Det beror också på vilka spelare vi får in också. Vi tränare sitter hela dagarna och kollar olika spelare från morgon till kväll, säger Anders "Masken" Carlsson.

Anton Rödin som bröt foten innan kvalet saknades, vilket även Simon Bertilsson gjorde. Nyförvärvet Jack Kopacka ansluter först i augusti, liksom Greg Scott – som är nära en fortsättning i Brynäs.

Annons

Annons

Ove Molin och Anders "Masken" Carlsson sköter isträningen just nu.

Bild: Bildbyrån

Meningen är att laget ska ha tillgång till is i B-hallen fram till midsommar. Utöver fysträningen blir det ispass två gånger i veckan.

När det gäller lagbygget kan Sporten berätta att Anders Lindbäck är huvudspåret som målvakt. Men där pågår fortfarande förhandlingar.

Även en andremålvakt behövs.

– Vi trodde ett tag att Anthon Hansson skulle kunna fylla positionen, men han höll inte riktigt måttet. Det såg vi idag, skrattar Anders "Masken" Carlsson hjärtligt angående sin tränarkollega.

Annat nytt kring Brynäs är att forwarden Oscar Eklind nu också officiellt är klar för spel i Luleå nästa säsong. Det betyder att Eklind och Nick Olesen, som bägge kom från allsvenskt spel till Brynäs för två säsonger sedan, nu båda blir kvar i SHL.

Olesen till Oskarshamn och Eklind till Luleå alltså.

Inbäddat innehåll

Fakta

De var med när Brynäs gick på is

Målvakter: Abbe Linderdahl (J18), Anthon Hansson (analys/mv-tränare).

Backar: Johannes Kinnvall, Anton Johannesson (ny).

Forwards: Johan Larsson, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Anton Ohlsson, Oskar Kvist (ej klar), Emil Molin (kommer ej spela med Brynäs).

Saknades: Simon Bertilsson, Anton Rödin, Jack Kopacka (kommer i augusti), Theo Lindstein och Noel Nordh (på U18-VM).

Ryktas in: Anders Lindbäck, Greg Scott, Alexander Ljungkrantz, Arvid Sundin, Sebastian Wännström.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan