Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Så ska de snickra ihop Brynäs nästa värvning

Här är hantverkarna som vill stötta Brynäs jakt på att återta platsen i SHL.

Tillsammans går nu fem företagare ihop och skänker fem tusen kronor vardera till Brynäs spelartrupp – och uppmanar andra i samma skrå att haka på.

– Vi vill visa vårt stöd till Brynäs, säger Fredrik Andersson på Fabab Bygg i Gävle.

Text

Hantverksföretagarna som stöttar Brynäs. Övre raden från vänster: Henrik Olsson och Mikael Mattsson från VVS montörerna, Andreas Sjöberg, Spikat och klart. Nedre raden från vänster: Mikael Holmli, SMT Bygg&Kakel, Fredrik Andersson, Fabab bygg och Robert Fredriksson, R&J Bygg.

Bild: Daniel Sandström

Annons

Brynäs vill tillbaka till SHL så snart som möjligt och nu sluter många upp bakom klubben för att sejouren i hockeyallsvenskan ska bli kort.

Som ett gäng hantverkare i Gävle. De väljer att skänka fem tusen kronor var, öronmärkt till Brynäs herrlag, att värva spelare för. Samtidigt uppmanar de andra i hantverkarbranschen att haka på.

– Vi tycker att det är så otroligt viktigt att Brynäs tar sig tillbaka till SHL. Det är därför vi vill stötta, och vi hoppas att många vill hänga med på det tåget, säger Fredrik Andersson på Fabab Bygg.

Annons

För ett antal år sedan gick Brynäs IF ut med en swishkampanj och lanserade "fansens värvning". Brynäs marknadsför inte kontot just nu, men swishnumret finns kvar och det strömmar fortfarande in pengar.

Efter att degraderingen blev ett faktum har redan över 80 000 kronor kommit in.

Annons

Och mer ska det bli.

– Vi hoppas såklart att det här ger följdeffekter, att fler inom hantverkarbranschen, som elektriker, takläggare och så vidare gör som oss, menar initiativtagarna.

Och kanske får de se ännu en kontraktsförlängning inom kort. Greg Scott uppges nämligen i Expressen vara muntligt överens med Brynäs om en fortsättning.

Johan Larsson har skrivit på – gör Greg Scott detsamma? Enligt uppgift ska han vara muntligt överens. Nu väljer i alla fall ett gäng hantverkare att via sina firmor gå in och stötta Brynäs – och uppmanar fler i samma bransch att haka på.

Bild: PETTER ARVIDSON, Bildbyrån

Idén att hjälpa Brynäs på traven kläcktes från början av Claes Olsson på Beijer bygg. Via sina kunder i butiken började han fråga runt – och intresset och viljan är stor kring att vara med.

– För oss som har Brynäs och "rinken" som mötesplats och arena där vi knyter kontakter, träffar kunder och samlas känns det otroligt viktigt att Brynäs spelar i högsta ligan, menar Mikael Mattsson från VVS-montörerna.

Varför är det så viktigt?

– Det är oerhört viktigt för hela staden. Titta på hotell och restauranger, det drar intresse till staden. Och handlar mycket om den allmänna självkänsla för alla oss som bor och jobbar här.

Brynäs har redan presenterat ett antal starka namn som valt att stanna och skrivit nya avtal. Något som företagarna ser som mycket glädjande.

Annons

Annons

– Jag trodde nog inte att en sån som Johan Larsson skulle bli kvar. Men det visar att det finns en kraft och vilja, säger Fredrik Andersson.

Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman blir glatt överraskad när han får höra om initiativet.

– Jag tycker det är helt fantastiskt. Jag finner knappt ord över att människor har så starka känslor för den här föreningen att man är beredda att lägga pengar trots att många kanske har det ganska tufft ekonomiskt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan