Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Efter Instagram-hinten – Brynäs värvar amerikan

Det började surras om Jack Kopacka när förre Kristianstadforwarden började följa Brynäs på sociala medier.

Nu är han klar som Brynäs andra externa värvning.

– Jack har en otrolig fart och frenesi kombinerat med ett bra skott, säger Johan Alcén till klubbens hemsida.

Text

27 poäng på 40 matcher blev det i Kristianstad för Jack Kopacka.

Bild: Bildbyrån

Annons

Det är en knapp vecka sedan Jack Kopacka först dök upp på Brynässupportrarnas radar. Det efter att fans uppmärksammat att 25-åringen börjat följa klubben på sociala medier, något Sporten skrev om då.

Annons

Och ingen rök utan eld skulle det visas sig. I dag presenterade Johan Alcén Jack Kopacka som den nionde pusselbiten i det hockeyallsvenska lagbygget.

– Det känns spännande att ha skrivit på för Brynäs, jag har hört mycket gott om klubben och supportrarna så detta är ett stort lyft för mig i min karriär att få representera en så anrik klubb som Brynäs, säger Jack Kopacka till klubbens hemsida.

Kopacka har spelat i OHL och gjort 130 matcher även i NHL:s farmarliga AHL. I fjol testade forwarden spel i hockeyallsvenskan med Kristianstad och gjorde 27 poäng på 40 matcher och blev tvåa i lagets interna poängliga.

Annons

– Det jag främst fastnat vid hos Jack är att han har en otrolig fart och frenesi kombinerat med ett bra skott. Jag är övertygad om att Jack med sina kvaliteter kommer hjälpa oss mot att nå våra mål, säger Johan Alcén.

Brynäs har allt mer pekats ut som favorit i serien efter en rad starka kontraktsförlängningar. Och att spela i ett förmodat topplag ser Kopacka fram emot.

– Jag är här för att vinna. Klubben har varit tydlig med om vad som gäller och det stämmer överens med mina egna mål. Jag kommer ge mitt allt för klubben och supportrarna, säger Jack Kopacka.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga – jobbar för att Anders Lindbäck ska stanna.

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny från HC Dalen).

Forwards: Anton Rödin, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Johan Larsson och Jack Kopacka (ny från Kristianstad).

Spelare som Greg Scott, Oskar Kvist, Alexander Ljungkrantz och Oscar Birgersson kan också bli kvar. Även juniorer finns på vänt att flyttas upp.

Klara spelarförluster:

Målvakt: Jussi Olkinuora (klubb ej klar).

Backar: Samuel Johansson (Örebro), David Sklenicka (ryktas till Barys Astana, KHL), Niklas Friman, Mikko Niemelä, Tom Hedberg (klubbar ej klara).

Forwards: Nick Olesen (Oskarshamn), Hannes Björninen (ryktas till Örebro), Oscar Eklind (ryktas Luleå), DimaTimashov, Oula Palve och William Strömgren (Calgary).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan