Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Brynäs sportchef tydlig kring förre skyttekungens framtid

I vintras var Brynäs förre skyttekung Kevin Clark aktuell för en återkomst till klubben.

På fredagen kom uppgiften att kanadensaren inte blir kvar i sin tyska klubb Eisbären Berlin. Men det blir inte Brynäs den här gången heller.

– Nej, han kommer inte att spela i Sverige nästa säsong och därmed inte heller hos oss, bekräftar Johan Alcén för Sporten.

Text

Nej, det blir ingen Kevin Clark i Brynäs den här gången heller. Det bekräftar Johan Alcén.

Bild: Bildbyrån, Arkiv

Annons

Brynäs bygger vidare på spelartruppen inför säsongen i hockeyallsvenskan. På fredagen gjorde man klart med amerikanske forwarden Jack Kopacka som spelade i Kristianstad förra säsongen.

Nästan samtidigt kom det ut att Kevin Clark finns tillgänglig på marknaden eftersom han lämnar Eibären Berlin, där han spelat de två senaste säsongerna.

Clark som var med och ledde Brynäs till SM-final 2017 var intressant för Brynäs i vintras – och var det nu också.

– Självklart har jag kollat med honom. Vi pratades vid nyligen, säger Johan Alcén.

Men det blir ingen återkomst till Gävle och Brynäs.

Annons

– Nej, jag vet inte exakt vad som händer, men det blir inte spel hos oss i alla fall.

Men ni var intresserade?

Annons

– Ja, det hade vi kunnat tänka oss, om det hade gått att lösa. Han gjorde 20 mål i tyska ligan så det är fortfarande en bra spelare, säger Johan Alcén.

Enligt vad Sporten erfar tittar Kevin Clark på andra alternativ i Tyskland eller Schweiz. Alternativt att han flyttar hem till Nordamerika.

Brynäs sportchef gick alltså bet där. Men däremot löste det sig med en annan transatlant, amerikanen Jack Kopacka. En storvuxen forward (188 cm) som skrivit på ett kontrakt över nästa säsong.

– Trots hans storlek är det en spelare med bra speed. Det var det vi fastnade för, hans fart och driv. Det kommer gå fort i den här ligan så han känns bra att vi har fått till oss, säger Alcén.

I övrigt skriver Expressen att ni är överens med Greg Scott, hur är det med den saken?

– Alltså, det är ingenting som är klart. Vi pratar såklart och för en dialog med Greg, men det finns inget påskrivet utan vi för fortfarande samtal med Scott. Men jag hoppas såklart på honom.

Inget är klart med Anders Lindbäck, men Johan Alcén säger att han gärna vill se målvakten stanna i Brynäs.

Bild: CARL SANDIN

Johan Alcén berättar också att det pågår fortsatta samtal med Anders Lindbäck.

– Vi försöker hitta en lösning, men vi är inte i mål. Vi gillar honom och för diskussioner och ser gärna Anders som vår målvakt.

Annons

Annons

När det gäller spelare som Alexander Ljungkrantz, Oskar Kvist och Oscar Birgersson är ingenting bestämt kring deras framtid.

Tilläggas runt målvaktssidan kan också att förre Brynäsjunioren Samuel Jonsson, som gick till Rögle J20 inför den gångna säsongen och där vann JSM-guld, nu gjort klart med BIK Karlskoga, också dom i hockeyallsvenskan.

Fakta

Brynäs spelartrupp just nu

Målvakter: Inga – jobbar för att Anders Lindbäck ska stanna.

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein, Anton Johannesson (ny från HC Dalen).

Forwards: Anton Rödin, Linus Ölund, Jacob Blomqvist, Johan Larsson och Jack Kopacka (ny från Kristianstad).

Spelare som Greg Scott, Oskar Kvist, Alexander Ljungkrantz och Oscar Birgersson kan också bli kvar. Även juniorer finns på vänt att flyttas upp.

Klara spelarförluster:

Målvakt: Jussi Olkinuora (klubb ej klar).

Backar: Samuel Johansson (Örebro), David Sklenicka (ryktas till Barys Astana, KHL), Niklas Friman, Mikko Niemelä, Tom Hedberg (klubbar ej klara).

Forwards: Nick Olesen (Oskarshamn), Hannes Björninen (ryktas till Örebro), Oscar Eklind (ryktas Luleå), DimaTimashov, Oula Palve (klubbar ej klara) och William Strömgren (Calgary).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan