Annons

Annons

Annons

krönikaBrynäs silly season 23/24

Daniel Sandström
Nu får ni bära favoritskapet, Brynäs

Brynäs är på god väg att skapa ett av de starkaste lag som hockeyallsvenskan skådat – i alla fall på papperet.

I och med Johan Larssons besked känns också målsättningen att genast ta sig tillbaka till SHL fullt rimlig.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Anton Rödin och Johan Larsson är två av flera starka namn Brynäs knutit till sig inför nästa säsong i allsvenskan.

Bild: Tobias Sterner/Bildbyrån

Annons

Det har snart gått en månad sedan Brynäs åkte ur SHL. För första gången på 63 år tvingades Gävles hockeystolthet lämna den högsta serien.

Nu har föreningen borstat av sig det värsta gruset, kavlat upp ärmarna och planterat sin målsättning – att gå upp direkt om ett år.

Och de bärande spelarna är med på tåget. En efter en har dom skrivit på nya kontrakt. Rutinerade spelare som med hjärtat för klubben och staden väljer att hänga med ned i hockeykällaren och är redo att göra jobbet.

Annons

Annons

Men ingen ska tro att det bara är att ställa ut skridskorna på isen och tänka att det ska lösa sig hur enkelt om helst.

Kolla bara på Djurgården.

Dom har visserligen en god chans att gå upp direkt, precis som HV71 gjorde. När detta skrivs leder Modo finalkampen om SHL-platsen med 1–0 i matcher. Och säsongens resa i den allsvenska tabellen har varit allt annat än enkel för det starka lag Djurgården har, med flera före detta NHL-spelare och några av landets mest lovande spelare i truppen.

Johan Larsson stannar i Brynäs.

Bild: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Brynäs ser givetvis det och förstår vad som krävs. Men när spelare som Johan Larsson, Anton Rödin, Linus Ölund, Simon Bertilsson, Jacob Blomqvist, Johannes Kinnvall och Theo Lindstein visar vägen genom att skriva nya kontrakt skapas såklart förutsättningar att få med ett par spelare till på tåget.

Greg Scott ska vara nära att återvända, enligt olika uppgiftslämnare, och Anders Lindbäck har fört samtal med Brynäs om en fortsättning.

Sedan är ju förhoppningen att hela anrättningen ska kryddas med Jakob Silfverberg. Men det vet vi ingenting om förrän senare i sommar, om han kan köpas ut från sitt kontrakt med Anaheim Ducks i NHL.

Annons

Bara att det snackas om en sån förstärkning gör Brynäs attraktivt för andra spelare utifrån att skriva på.

Men samtidigt kommer kraven att höjas – enormt – i takt med det lag Brynäs bygger upp. Och vi ska också veta att de spelare som redan nu valt att stanna kommer från flera säsonger av förlorarmentalitet och dyster trend.

Så något spel mot ett mål eller någon enkel match kommer det inte att bli. Men givet är att Brynäs skapar förutsättningar att stå för sin målsättning: Att gå upp snarast möjligt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan