Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Brynäs glädjebesked: Johan Larsson stannar i klubben

Johan Larsson stannar i Brynäs. Det beskedet kom på tisdagen. Stjärnspelaren har förlängt med tre år – detta trots att Brynäs åkt ur SHL.

– Jag är väldigt motiverad över att få fortsätta min karriär här i Brynäs, säger han.

Text

Johan Larsson stannar i Brynäs. Det stod klart på tisdagen.

Bild: TOBIAS STERNER, Bildbyrån

Annons

Det har varit lite på gång – och nu är det klart. Johan Larsson, snart 31, väljer att stanna i Brynäs.

Den NHL-meriterade före detta guldhjälten som kom hem till Sverige och Brynäs inför den förra säsongen, har skrivit ett nytt kontrakt över tre säsonger.

– Det känns enastående bra att få förlängt med Johan. Han är förutom en fantastisk spelare en person som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. En ledare i ordets rätta bemärkelse. Han sätter laget före jaget och sätter en standard på högsta nivå i allt han gör. Att se honom i Brynäströjan i resan tillbaka mot SHL värmer i mitt hjärta, säger sportchef Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Annons

Fakta

Sju spelare har förlängt med Brynäs

Backar: Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Theo Lindstein.

Forwards: Johan Larsson, Anton Rödin, Jacob Blomqvist, Linus Ölund.

Klara förluster:
Målvakt: Jussi Olkinuora.
Backar: David Sklenicka (ryktas till KHL), Niklas Friman, Mikko Niemelä, Tom Hedberg och Samuel Johannesson (ryktas till Örebro).
Forwards: Hannes Björninen (ryktas till Örebro), Oscar Eklind (ryktas Luleå), Nick Olesen (klar för Oskarshamn), Dima Timashov, Oula Palve, William Strömgren.

Tränare: Niklas Gällstedt, Ove Molin, Anders Carlsson.

Annons

Johan Larsson själv, som haft intressen från andra SHL-klubbar, säger att Brynäs betyder mycket för honom.

– Jag är väldigt motiverad över att få fortsätta min karriär här i Brynäs. Klubben betyder mycket för mig och att få återvända förra säsongen och spela för dessa fans var en otroligt speciell känsla, säger Larsson.

– Jag trivs verkligen här och ser fram emot att hjälpa laget tillbaka till SHL, där Brynäs hör hemma.

Johan Larsson har en imponerande meritlista – SM-guld och JVM-guld 2012, VM-guld 2018 och närmare 500 matcher i NHL. Han har under sin tid i NHL spelat för klubbar som Buffalo Sabres, Arizona Coyotes, Minnesota Wild och Washington Capitals.

Under säsongen 22/23 gjorde Larsson 31 poäng (9+22) på 45 matcher.

Han motiverar sitt beslut att stanna så här:

– Mitt förtroende för Johan Alcén och den nya tränarstaben med Niklas (Gällstedt) i spetsen har också haft stor påverkan för mitt beslut att stanna i föreningen. Vi har en bra grupp spelare och jag är övertygad om att vi kan åstadkomma stora saker tillsammans, säger Johan Larsson.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan