Annons

Annons

Annons

Karl Helmersson ny VIK-tränare

KLART: Han blir ny VIK-tränare

VIK:s tränarjakt är över.

VLT kunde på onsdagskvällen avslöja att det blir Karl Helmersson som tränar laget nästa säsong, en nyhet som sedan bekräftades via klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på två år.

Text

Annons

Under gårdagens medlemsmöte i ABB Arena avslöjade sportchefen Niklas Johansson för de närvarande att klubben sannolikt skulle skriva kontrakt med en ny tränare under onsdagen. Nu står det klart att det blir den förre BIK Karlskoga-tränaren Karl Helmersson som tar över som huvudtränare i klubben.

– Det känns som det perfekta valet för det vi vill göra nu. En klok, smart tränare. Utvecklingsbar samtidigt som han har bra idéer och en bra plan för hur han vill spela – som stämmer väl överens med vad jag anser att vi behöver göra i föreningen, säger Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Annons

Helmersson har de senaste tre säsongerna tränat Karlskoga i hockeyallsvenskan, men fick tidigt i vintras beskedet att han inte skulle bli kvar i klubben. Helmersson tog klubben till två raka semifinaler innan det i år blev uttåg redan i kvartsfinal mot Djurgården.

Annons

Nu har han skrivit på för två säsonger i VIK.

– Det känns jättebra. Jag är grymt inspirerad. Stolt över att vara här, säger han till VIK:s hemsida.

Efter tre säsonger i BIK Karlskoga är nu Karl Helmersson klar som ny huvudtränare för VIK. Under sina år i BIK tog han klubb till två hockeyallsvenska semifinaler.

Bild: JESPER ZERMAN

VIK har sökt ny tränare till kommande säsong sedan uttåget i kvartsfinal mot Björklöven, då kontraktet med Thomas Paananens ersättare Tero Lehterä går ut. Efter säsongen har klubben varit tydliga med att det är fortsatt satsning mot SHL som gäller, något som lockade Helmersson.

– Det är satsningen som klubben gör. Det är SHL som gäller och det lockar mig väldigt mycket. Det är den största anledningen till att jag ville komma hit, säger han.

43-årige Karl Helmersson har sju säsonger som tränare i hockeyettan i Mariestad och Tranås bakom sig, innan han inför säsongen 2020-21 tog sitt första hockeyallsvenska jobb i BIK Karlskoga. Där fick han i januari beskedet att han inte skulle bli kvar i klubben, med hänvisning till en policy om att huvudtränaren inte skulle stanna i mer än tre år.

– Den enklaste lösningen hade varit att behålla Karl i ytterligare ett år. Men vi i BIK Karlskoga vill hela tiden framåt och utvecklas och ett led i detta är att huvudtränaren inte stannar längre än tre år i föreningen, sa Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson till klubbens egen hemsida då.

Karl Helmersson gjorde under den aktiva spelarkarriären, som tog slut 2012, fyra säsonger i allsvenskan. Han är äldre bror till den tidigare VIK-kaptenen Per Helmersson.

Karl Helmersson är äldre bror till Per Helmersson som gjorde sex säsonger i VIK mellan 2009 och 2015. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan