Annons

Annons

Annons

VIK-podden av VLT

Därför dröjer beslutet om kaptenens framtid

Jimmie Jansson Loreks kontrakt med VIK går ut.

Nu är frågan om lagkaptenen blir kvar i klubben.

– Det vet jag inte, konstaterar VIK-kaptenen rakt i senaste avsnittet av "VIK-podden av VLT".

Text

Jimmie Jansson Lorek funderar över sin hockeyframtid.

Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån, Kenta Jönsson/Bildbyrån

Annons

Drygt två veckor har gått sedan VIK-säsongen tog slut, och ännu har klubben inte presenterat några förlängningar. När VLT-sporten intervjuade VIK:s sportchef Niklas Johansson bekräftade han dock att de spelare som ännu inte lämnat är aktuella för nästa års lagbygge.

En av de spelarna är lagkapten Jimmie Jansson Lorek, som efter sitt avslutningssamtal i alla fall har en tydlig känsla av att klubben är intresserade av att behålla honom.

– Jo, men det känner jag. Jag hade ett ganska bra snack med Niklas (Johansson) och kände att de vill ha kvar mig. Sen var vi ganska öppna och ärliga med varandra att kanske ge det här lite tid. Jag kommer inte bara att hoppa på något annat, säga hejdå och dra härifrån, säger han i "VIK-podden av VLT".

Annons

– Det är egentligen som varje år, jag vill landa lite, tänka lite och även titta på annat, vilket jag har varit öppen med VIK om också. Det är en ganska rimlig och sund relation.

Annons

Den gångna säsongen blev tung för VIK, även om man i slutändan tog sig till kvartsfinal precis som förra året. Det jobbiga året är dock inte en faktor som påverkar Jansson Loreks funderingar inför framtiden alltför mycket.

– Västerås är alltid ett alternativ. Det är inte bara klyschor, det är så det är. Jag har varit här i sju år, trivs bra i hela föreningen, bra i min roll i omklädningsrummet och den jag är där. Så hela den biten trivs jag med. Men jag har tittat på annat tidigare år också, och tror också att det är sunt. Om jag tittar på något annat sådär så handlar det inte om något sånt, det handlar om att jag snart ska fylla 29.

Bild: KENTA JÖNSSON

Du fyller 29, och ska det bli SHL är det kanske nu. Vad säger du om den tanken, att det är ”sista chansen”?

– Ja, jag ser nog på samma sätt på det.

Så om du stannar gör du ett åtagande, kanske inte för resten av karriären, men rätt stort?

– Kanske är det så, kanske är jag bara här ett år och sen är jag ändå i Italien. Det är så svårt att säga, och jag vet inte. Höfterna känns fortfarande hyfsade, så man får se hur många år man orkar hålla på. Men jag vill spela länge, det vill jag göra. Det är kanske ändå sex-sju säsonger till som man ska orka, säger Jansson Lorek och fortsätter:

Annons

Annons

– Jag måste tänka på var jag är i karriären, jag måste tänka på mig själv och vad jag vill göra. Prata med familj och flickvän, var vi är i livet.

Hur viktigt är SHL för dig?

– Både och skulle jag säga. Bara för att ett SHL-lag hör av sig så är det inte "var skriver jag på?". Det ska vara rätt där med. Kännas rätt med tränare och alla bitar. SHL-dröm och spela på högsta nivån, ja. Men det ska kännas rätt också.

Det nionde avsnittet av "VIK-podden av VLT" som gästas av Jimmie Jansson Lorek går att lyssna på via Podcaster, iTunes och Spotify. Eller här nedan:

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan