Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Grahm om damlagets sits – och samtalen med stjärnan

Medan Johan Alcén ska få till en slagkraftig allsvensk trupp kämpar Erika Grahm för att bygga en SDHL-trupp – i stormiga tider.

– Jag vet att alla verksamheter kommer att påverkas, även damernas. Vi ska försöka hitta rätt med billiga men utvecklingsbara spelare. Och jag jobbar på som vanligt tills någon säger något annat, säger Grahm till Sporten.

Text

.Erika Grahm när hon avtackades som spelare, klubbdirektör Håkan Svedman i bakgrunden.

Annons

Erika Grahm har jobbat halvtid under den gångna säsongen med huvudfokus på SDHL-laget, sedan hon blev mamma.

Det gör hon fortfarande.

– Jag har gått upp lite mer i tid nu. Eftersom min sambo är NHL-scout kommer det en period nu när det inte är lika mycket för honom. Vi försöker få ihop ett liv där båda har hockeyjobb. Till hösten väntar förskola. Men i huvudet jobbar jag alltid heltid. Det är så med det här, säger Erika Grahm.

Hon väntar fortfarande på svar om tydligare ramar och riktlinjer från Brynäs styrelse och klubbdirektören Håkan Svedman.

– Dom har möten hela tiden nu, så det ska väl komma besked snart. Jag och Johan Alcén har inte sett arbetsfördelningen än, hur vi ska jobba. Men alla kommer att få göra mer saker. Och jag är ju redan fullt medveten om att det är herrarna som är loket i föreningen, även om det finns andra lag som också är viktiga. Jag vet att alla verksamheter kommer att påverkas, även damernas. Alla får dra sitt strå till stacken.

Annons

Annons

Är du orolig för ditt eget jobb?

– Det är ju inget jag kan påverka, så jag kommer på som vanligt tills någon säger något annat. Jag håller på att bygga en damtrupp just nu. Och det ser bra ut, vi har spelare som Maja Nylén-Persson på kontrakt, Sara Cajanova – och Klara Peslarova har förlängt. Många är kvar, det kommer att komma några till förlängningar i dagarna. Det är nog tre-fyra platser kvar att fylla sedan.

Erika Grahm tillsammans med Sara Cajanova (t v).

Bild: Karin Johansson

Hur blir det med Anna Meixner?

– Vi för diskussioner hela tiden just nu. Hon har åkt hem till Österrike och det är en del saker med familjen och så som hon håller på att reda ut. Men hon älskar Brynäs och Gävle. Jag har en väldigt god känsla. Men det är hård konkurrens där kan jag säga.

Vad kan du säga om de besparingar som damtruppen kommer att få hantera, har du nån känsla kring det?

– När det gäller själva spelartruppen blir det faktiskt ingen större skillnad ekonomiskt, vi har aldrig varit klubben som lockat med höga löner. Vi har mer jobbat med bra förhållanden, möjligheter att utvecklas. Bra träningstider, gym, bra tränare – och dom sakerna kommer inte att förändras. Vi kommer fortfarande att ha samma omklädningsrum och så vidare. Men det finns många andra saker kring verksamheten som man kan dra åt – resor, material och sånt.

Annons

– Vi kommer att ha ett slagkraftigt lag även nästa år. Sedan vill man alltid vinna, vi får se hur resurserna påverkar vilken nivå vi kan hålla. Vi behöver lite målskyttar, och får försöka hitta rätt med billiga utvecklingsbara spelare. Jag kan säga att Filip Eriksson är en fantastiskt skicklig tränare på att få ut det bästa av spelarna. Det är bara att titta på spelare som Maja Ålenius, Hanna Thuvik och Jenny Antonsson, hur dom utvecklats hos oss.

– Sedan har vi hockeygymnasiet som vi haft igång ett år nu, och det är därifrån vi framöver vill hämta egna unga spelare in i truppen. Det är hela tanken.

Matilda Nilsson och Anna Meixner deppar efter final tre uppe i Luleå.

Bild: FREDRIK SUNDVALL

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan