Annons

Annons

Annons

Brynäs silly season 23/24

Därför blir Ölund kvar i Brynäs: ”Vi snackade ihop oss”

Här berättar stjärncentern Linus Ölund om den höga pressen, hans Brynäshjärta och kärleken han känner från fansen – och snacket med Rödin, Bertilsson och Kinnvall som fick honom att stanna kvar.

– Vi har sagt att det är skitkul om alla är med på resan, att vi vill göra det tillsammans.

Text

För Linus Ölund var kvaltiden med Brynäs kanske mer speciell än för de andra. Han visste aldrig när han skulle bli pappa och varje match hängde i luften. Till slut blev det så att han bara missade en bortamatch.

– Det var en väldigt speciell vecka där, när jag var hemma gick det bra. Då var jag bara ett telefonsamtal bort. Malmö borta valde jag att stanna hemma. Det var jobbigt men ändå rätt beslut att ta att stanna. Det var en speciell tid, men jag är glad att jag fick uppleva både förlossningen och matchen.

Annons

Ölund hann både spela den tredje kvalmatchen hemma mot Malmö – och närvara vid sin sons förlossning.

Annons

– Han föddes på morgonen där på lördagen. Vi sa att om vi hinner och allt går bra skulle jag spela. Det var speciellt att hon tillät mig spela tätt inpå samma dag. Det var häftigt att uppleva det inom några timmar.

Den 23 mars stod det klart att Brynäs för första gången tvingas lämna högsta ligan. Ölund berättar om både pressen och stöttningen som han känt från fansen.

– Det blev tomt när vi väl åkte ut, ledsamt, man förstod inte riktigt vad som hade hänt, det var en jobbig tid några dagar.

– Man kände en stor press, det var första gången Brynäs åker ur någonsin. Det är en stor press att spela i den här staden, hockeyn betyder mycket för alla. Men det visar också att folk bryr sig när det går bra och dåligt. Jag tycker att all kärlek alla visar nu visar vilken stark klubb Brynäs är.

Sedan uttåget har Linus Ölund också kunnat fokusera på att vara pappa på heltid.

– Det har varit fantastiskt. Det har varit skönt att vara ledig, bara vara och hjälpa till så mycket jag kan och sitta och titta på lillen. Han mår jättebra.

Men han har såklart också funderat på framtiden. Som ju som bekant till slut slutade med en förlängning av kontraktet. Han blir kvar för att ta Brynäs tillbaka till SHL.

– Beslutet har vuxit fram med tiden från när vi åkte ut. Det har känts mer och mer rätt. Det var en enorm besvikelse nån vecka efter att man åkt ut. Men sen har det växt fram och när jag väl bestämde mig gick det snabbt.

Annons

– Jag har tänkt fram och tillbaka på det bästa för min karriär, min familj och Brynäs.

Bild: TOBIAS STERNER

Annons

Han berättar också att kvartetten som var först att skriva på, Rödin, Bertilsson, Kinnvall och han själv, pratat ihop sig.

– Vi snackade ihop oss, man har ventilerat lite tankar om hur man tänker. Man har fått ventilera öppet och ärligt vad man tycker och tänker. Alla vi har sagt att det är skitkul om alla är med på resan, att vi vill göra det tillsammans och att vi tycker väldigt mycket om varandra allihopa.

Du måste ju annars ha varit en av de spelare som kunde ha valt något annat, bättre, högre upp?

– Ja, det är klart agenten kollade av intresset om det fanns, men det var inget konkret som lockade, det kändes mest rätt att stanna.

Det säger en del om ditt Brynäshjärta!

– Det är stort, hjärtat för Brynäs är stort, enda sedan jag var liten har hela min familj och sambons familj varit brynäsare. Det har vuxit fram och kommer alltid finnas där.

Du är väldigt omtyckt, och många vill se dig som kapten. Skulle du vilja vara det?

– Jag försöker alltid sätta laget före mig själv och det är en sak som många uppskattar. Men det där med kapten har jag absolut inte tänkt på om jag ska vara ärlig. Vi får se vilket lag vi får ihop med nya tränare och så. Men det vore väldigt stort att få vara kapten, absolut.

Vad är målet framåt?

– Det finns bara ett och det är att vi ska gå upp, vi ska göra allt vi kan.

Hur ser du fram emot nästa säsong?

– Det blir spännande, jättespännande faktiskt och det blir mycket nytt. Nya arenor och nya lag och nya matchdagar, mycket nytt och spännande. Det ska bli roligt att ta denna utmaning och göra allt vi kan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan