Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV71 bygger om – han uppges vara på väg bort

Inför säsongen 2022/2023 värvades NHL-meriterade Mikkel Boedker till HV71. Men forwarden från Danmark hade inget succéår i HV. Någon fortsättning ser det heller inte ut att bli i SHL-klubben, rapporterar HockeyNews.se.

Text

Mikkel Boedker, till höger i bild, uppges vara på väg bort från HV71.

Bild: Axel Boberg/Bildbyrån

Annons

33-årige Mikkel Boedker, som inte minst har 709 grundseriematcher i NHL på sin meritlista, kom till HV71 från den schweiziska klubben HC Lugano. Forwarden skrev på ett ettårskontrakt och hade sedan en tung säsong i HV71. Han noterades för elva poäng på 41 grundseriematcher och hamnade i slutskedet av säsongen flera gånger utanför matchtruppen.

Nu rapporterar HockeyNews.se att det inte ser ut att bli någon fortsättning i HV-tröjan för Mikkel Boedker.

Annons

Annons

– Jag ska prata med Mikkel en gång till i dagarna. Honom var jag tvungen att säga upp före den 31 mars oavsett, säger HV71:s sportchef Kent ”Nubben” Norberg till sajten.

”Nubben” har tidigare varit inne på att han har för avsikt att föryngra HV-laget till kommande säsong. Något han också nämner i intervjun med HockeyNews.se.

– Om man tittar på det så hade vi SHL:s äldsta lag så det är klart att vi måste göra en föryngring på det. Så är det. Vi har lite att göra, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan