Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-stjärnan prisad – skänker pengar till Stefan Livs minnesfond

André Petersson avslutade säsongen 2022/2023 oerhört starkt. Nu prisas HV-stjärnan.

Text

André Petersson.

Bild: Robert Eriksson

Annons

En jury bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media har under SHL-säsongen 2022/2023 utsett ”månadens spelare”. Nu är SHL:s grundserie färdigspelad och därmed har även säsongens sista månadens spelare-utmärkelse precis delats ut.

Valet föll den här gången på HV-forwarden André Petersson, som under de sista veckorna av säsongen spelade ishockey på en riktigt hög nivå och som öste in poäng i HV:s lyckade jakt på att undvika kvalspel.

Annons

Annons

Totalt under den gångna säsongen producerade Petersson 42 poäng (21+21) på de 47 SHL-matcher han spelade.

– Det känns kul att få den här utmärkelsen, ett betyg på att man har gjort något rätt. Det har varit en riktigt kämpig säsong, men med tanke på läget vi var i med tio matcher kvar att spela, får man ändå vara stolt över hur vi kunde komma samman och klara kvalstrecket, säger André Petersson i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Månadens spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. André Petersson har valt att skänka sina prispengar till Stefan Livs minnesfond.

André Petersson producerade 42 poäng under SHL-säsongen 2022/2023.

Bild: David Wreland/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan