Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV:s succéback åker hem till Kanada – ska bli pappa

HV-säsongen är över. För succébacken Joey LaLeggia väntar nu en resa hem till Kanada – där ett nytt äventyr väntar utanför isen.

– Födseln är beräknad i maj, säger den blivande pappan.

Text

Joey LaLeggia, som har kontrakt med HV71 över säsongen 2024/2025, reser inom kort hem till Kanada.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

30-åringen Joey LaLeggia inledde säsongen 2022/2023 i Timrå, men anslöt till HV71 i oktober och gjorde succé i sin nya klubb. Den offensivt skicklige backen dunkade in 16 mål och totalt 33 poäng på 40 HV-matcher.

Efter en stark avslutning på säsongen lyckades HV71 undvika kvalspel och nu när laget har spelat färdigt kan LaLeggia pusta ut.

– Vi är väldigt stolta över vad vi har gjort, absolut. Men det är en lite konstig känsla nu, för det har varit så hektiskt och ångestfyllt under en längre tid. Att vi nu kan luta oss tillbaka, vila och vara stolta över vad vi gjorde här på slutet känns bra, säger Joey LaLeggia, när tidningen träffar honom i Husqvarna Garden dagen efter 4–1-segern i den sista SHL-omgången mot IK Oskarshamn.

Annons

Annons

Backen från Kanada kommer nu inte att stanna kvar särskilt länge i Jönköping. Han kommer inom kort att resa hem till Kanada, där han har sin bas i Vancouver.

– Min fru är hemma och hon är väldigt gravid. Vi väntar vår förstfödde son, så jag ska åka hem till henne nu. Födseln är beräknad i maj, berättar Joey LaLeggia med ett leende.

Glädjen över att det blev ett bra avslut på säsongen kan göra den långa resan västerut betydligt enklare, tror Joey LaLeggia. Att lämna alla lagkamrater är dock inte alldeles enkelt.

– Vi har en väldigt bra grupp här och det är tufft att lämna de här killarna. Det är så det är i proffsidrotten, saker kan ändras snabbt och man vet aldrig vem man kan ha spelat sin sista match med. Men vi får se till att hålla ihop nu när vi kan och njuta av tiden tillsammans, säger Joey LaLeggia.

Joey LaLeggia öste in mål från sin backplats under säsongen 2022/2023.

Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan