Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Forsbergs ärliga svar om framtiden med HV71: ”Jag vet inte”

HV71 är kvar i SHL och säsongen är över. De närmaste dagarna kommer truppen att splittras.

– Man får se till att ha så kul som möjligt nu de sista dagarna tillsammans, säger forwarden Fredrik Forsberg, som själv sitter på ett utgående avtal med HV71.

Text

Fredrik Forsberg och hans lagkamrater hade en samling i omklädningsrummet i Husqvarna Garden dagen efter att SHL-kontraktet definitivt säkrades.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Dagen efter säsongens sista SHL-match samlades HV-truppen i Husqvarna Garden. Fredrik Forsberg konstaterar att en lättnadskänsla har infunnit sig efter att SHL-kontraktet definitivt säkrades i den sista omgången.

– Jo, man är lättad så klart. Även fast det var nästan klart så vågade man inte släppa på allt inför matchen i går. Men nu när allt är över känns det grymt skönt, säger 26-årige Forsberg.

Blev det ett rejält firande på bussen hem från Oskarshamn?

– Det var bra stämning och, ja, det blev en kul resa hem. Vi har annars haft många tuffa resor hem under säsongen, så det var skönt att kunna slappna av lite och bara ha roligt med laget. Det är ju de sista dagarna med dem och det är ju lite tufft också, så klart.

Annons

När säsongen nu är färdigspelad kommer HV-truppen att skingras. Vissa spelare kommer inte att återvända till Husqvarna Garden för vidare spel i HV71 nästa säsong. Snabba avsked är dock vardagsmat för hockeyspelare på elitnivå.

Annons

– Ja, det är så det fungerar i den här branschen. Jag har varit med i några år nu och det är så här det fungerar, det kommer in och försvinner spelare väldigt fort i ens liv. Man får ta med sig det som går, se till att njuta av stunden här och nu och ha så kul som möjligt nu de sista dagarna tillsammans.

Dagen efter 4–1-segern mot IK Oskarshamn hade HV-laget sin sista gemensamma samling i omklädningsrummet under säsongen 2022/2023.

– Nu har det mest varit tränarstaben som har tackat för säsongen och nu ska vi käka lite lunch, sedan ska vi bara försöka hänga så mycket det går tillsammans innan folk åker hem till sina olika länder och städer här det närmaste, säger Fredrik Forsberg.

Är det tufft att säga hej då efter en lång säsong?

– Det är lite tufft, så klart. Sedan har jag inte skitbra koll på vilka som blir kvar och inte blir kvar och så där. Lite tufft är det, men man är ju van så det brukar gå bra.

Fredrik Forsberg sköt 15 SHL-mål säsongen 2022/2023.

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Om Fredrik Forsberg själv kommer att vara en HV-spelare även nästa säsong återstår att se. Forwarden har precis avverkat sin tredje raka HV-säsong och landade på 26 poäng (15+11) på 52 spelade SHL-matcher.

Annons

Kommer du att vara kvar?

Annons

– Jag vet faktiskt inte. Det är lite samma läge som det har varit, vi har en förhandling med HV och nu när säsongen har tagit slut kan man börja ta tag i det. Jag har inte lagt så mycket fokus på det och har skjutit det framför mig, men nu när säsongen är slut ska jag ta tag i detta med min agent och verkligen försöka få en lösning på allt. Det hade varit skönt att veta vad man ska göra liksom.

För Johan Lindbom blev fredagens samling hans sista som huvudtränare. I alla fall för den här gången.

– Från 08.00 på måndag är jag klubbdirektör, eller jag är klubbdirektör nu också men från 08.00 på måndag ska jag ta tag i det. Nu har vi avslutat säsongen tidigt och har fått lite tid till att tänka igenom och göra saker bra. Då handlar det inte bara om det sportsliga utan om resten av sakerna också, med arenan, organisationen och allting sådant. Vi ska ta vara på tiden på bästa sätt, säger Johan Lindbom.

Johan Lindbom på HV71:s tränarbänk.

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan