Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Backen uppges lämna HV71 – ”Nubben” om uppgifterna: ”Inget att hymla om”

Forwarden Tommi Tikka uppges vara klar för HV71 och backen Eric Martinsson uppges vara på väg att lämna klubben för spel i SHL-rivalen Växjö.

Nu bemöter HV-sportchefen Kent ”Nubben” Norberg uppgifterna.

Text

Kent ”Nubben” Norberg, HV71:s sportchef.

Bild: David Wreland/Bildbyrån

Annons

HV-herrarnas säsong tog slut på torsdagskvällen. Men för sportchefen ”Nubben” Norberg innebär inte det lugn och ro. Nu ska en ny trupp byggas ihop och en ny tränarstab tillsättas.

På fredagsförmiddagen kom först Sportbladet med uppgifter som placerar den landslagsmeriterade finländaren Tommi Tikka i HV71 till nästa säsong.

Tikka har under säsongen 2022/2023 skjutit 17 mål för den finska klubben Ilves och enligt tidningen ska han vara klar för HV71 inför säsongen 2023/2024.

Annons

Stämmer det?

Annons

– Nej, han är inte alls klar. Sedan kan jag säga att jag har tittat på honom, det har jag gjort. Men med tanke på att vi har legat där vi har legat i tabellen har det varit lite svårare, tidigare räckte det ju med att titta i tabellen för att få vetskapen om att vi eventuellt hade kunnat åka ur. Men ja, jag har tittat på honom, men där finns det nog fler klubbar som är intresserade, säger Kent ”Nubben” Norberg till JP/Jnytt-sporten.

På fredagen kom också Expressen med uppgifter som säger att backen Eric Martinsson och HV71 kommer att gå skilda vägar. Martinsson har haft en tung säsong i HV71 och uppges nu lämna klubben trots två år kvar på sitt kontrakt.

Nästa klubbadress blir enligt Expressen Växjö, där Martinsson tidigare har spelat och där han blev svensk mästare både 2015 och 2018.

Expressen uppger också att HV71 köper ut Martinsson från kontraktet. ”Det återstår 24 månader med ungefär 240 000 kronor i månaden kvar på avtalet. Det har HV köpt ut Martinsson från”, skriver tidningen.

– Det är ingenting klart där heller. Sedan är det inget att hymla om att Eric har haft en tuff säsong hos oss, säger ”Nubben” till JP/Jnytt.

Annons

Eric Martinsson, från HV71 till Växjö?

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

För HV-sportchefen väntar den närmaste tiden samtal med de spelare som har representerat HV71 under säsongen 2022/2023.

– Jag sa det i dag att jag kommer att ha pratat med alla spelare inom tre veckor. Det kan kanske låta som det är lite väl lång tid, men jag behöver sätta mig ner med den tränarstab vi ska ha och sedan ta beslut på spelarna. Det är viktigt för mig i alla fall att de är inkluderade i de beslut vi kommer att ta. Så det får ta lite tid, så är det bara, säger ”Nubben”, som berättar vidare att han har ”kommit ganska långt” i arbetet med att få ihop en ny tränarstab och han uppger att den kan vara på plats inom en ganska snar framtid.

– Jag hoppas ha det klart inom en vecka eller tio dagar, säger han.

I slutskedet av säsongen 2022/2023 hade HV71 Johan Lindbom som huvudtränare, Pelle Gustafsson och Charles Berglund som assisterande tränare och William Rahm som målvaktstränare. Lindbom förväntas nu återgå till sin roll som klubbdirektör i HV71, medan det redan är klart att Rahm lämnar för ett nytt uppdrag i Schweiz. Pelle Gustafsson är aktuell för en fortsättning i HV:s ledarstab och då i rollen som assisterande tränare, säger ”Nubben”.

– Ja, Pelle är ett alternativ och det är Challe också. De har båda kommit in här och gjort ett väldigt bra jobb tillsammans med Johan. Med Pelle har jag pratat lite grann, medan jag inte har pratat någonting med Challe än men det ska jag göra de närmaste dagarna, säger Kent ”Nubben” Norberg.

Pelle Gustafsson är aktuell för en fortsättning i HV71:s ledarstab.

Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan