Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Profilerna har utgående kontrakt – hoppas få stanna i HV71: ”Har mycket hjärta i den här klubben”

Slitvargarna Nichlas Torp och Taylor Matson var båda starkt bidragande till HV71:s 4–1-seger i säsongens sista match. Nu går deras kontrakt med HV71 ut – och båda vill mer än gärna stanna i klubben.

Text

HV-spelarna tackar publiken efter 4–1-segern mot IK Oskarshamn.

Bild: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Annons

HV71 hade gott om publikstöd i säsongens sista seriematch. Bortasektionen i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn var fullsmockad med högljudda HV-supportrar och även på sittplats fanns det gott om åskådare med HV-tröjor på.

HV71 avslutade det som blev säsongens allra sista match med en klar 4–1-seger mot Smålandsrivalen IK Oskarshamn. Detta efter mål av Radan Lenc, Nichlas Torp, Nick Shore och Andy Miele.

Efter slutsignalen vägrade bortasupportrarna lämna läktaren. ”Hämta HV, vi går inte hem”, skanderade fansen.

HV:s spelare och ledare lyssnade, lämnade omklädningsrummet och återvände ut till isen både en och två gånger.

Tillsammans firade spelare och supportrar det säkrade SHL-kontraktet och strax efter alla ramsor och applåder kunde JP/Jnytt få några ord med backkämpen Nichlas Torp, som är både lättad och glad.

Annons

Annons

– Det är helt fantastiskt. Jag hade ett mål när jag kom hem till HV och det var att ta upp klubben till SHL och att försöka återställa allting. Även om säsongen har sett ut som den har gjort så har vi ändå lyckats till slut, säger Nichlas Torp, som återvände till sin moderklubb inför fjolårssäsongen i hockeyallsvenskan.

HV71 passerade Linköping i tabellen efter den sista omgången och slutade till slut på elfte plats. Laget undvek kval, men får heller inte spela slutspel. Säsongen som helhet har varit motig och hotet om kvalspel levde ända in i slutskedet av säsongen.

– Ja, säsongen har varit tuff, absolut. Det låter kanske konstigt, men gruppen har alltid trott på det. Vi har vetat om att vi har material för det och det har aldrig varit någon panik eller så där, säger Nichlas Torp.

Nichlas Torp blev målskytt i säsongens sista HV-match.

Bild: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Känns det surt att ni inte får spela slutspel nu när ni har varit i bra form på slutet av säsongen?

– Verkligen. Men just nu känner man bara en otrolig lättnad. Vi har SHL-kontrakt nästa säsong och det är en fantastisk känsla.

Vad säger du om det publikstöd ni har haft den här säsongen?

– Alltså, jag har alltid tyckt och kommer alltid att tycka att vi har den bästa publiken i hela hockey-Sverige. Men, på det sättet de har steppat upp i år när det har betytt som mest och det har varit slutsålt i så gott som varje hemmamatch... Det är mäktigt. Jag har aldrig varit med om det någon annanstans och jag tror inte att det händer någon annanstans än i Jönköping.

Annons

Annons

Nichlas Torp klappade till med sitt andra SHL-mål för säsongen på torsdagskvällen och bildade ett produktivt backpar med Kalle Maalahti. Frågan är dock om 33-årige Torp, som har ett utgående kontrakt, gjorde sin sista match för moderklubben?

– Jag ska absolut spela mer hockey och jag hoppas att det blir i HV71, säger Nichlas Torp.

Taylor Matson i kamp om pucken med Oskarshamns Juuso Riikola.

Bild: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

En annan slitstark spelare som sitter på ett utgående avtal är Taylor Matson, som även han anslöt till HV71 i fjol. I säsongens sista match noterades Matson för en assistpoäng och ett strålande jobb ute på isen.

– Det är en riktig lättnad nu och jag är så stolt över hela laget. Vi har kämpat riktigt hårt i år. Vi har spelat riktigt bra hockey nu på slutet och det har varit jäkligt kul nu de senaste 15-20 matcherna. Jag vill tacka alla fans och alla inom HV71, för vi som organisation gjorde en riktigt stark vändning på säsongen, säger Taylor Matson.

Vad har HV71 kommit att betyda för dig under de här två senaste säsongerna?

– Jättemycket, nästan allt. Jag var med om att ta klubben upp, vi hade en riktigt tung första halva här i SHL, men på slutet hittade vi någonting riktigt bra. HV betyder jättemycket för mig.

Vet du någonting om hur det kommer att se ut för dig nästa säsong?

– Jag har inga kommentarer om det just nu. Men jag vill vara här och vi får se vad som händer i framtiden.

Men du hoppas kunna stanna kvar då?

– Absolut. Jag trivs bra och jag har mycket hjärta i den här klubben, säger Taylor Matson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan