Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Backstjärnan missar HV71:s avslutning – ska bli pappa: ”Kommer åka hem”

SHL:s grundserie avslutas på torsdagskvällen. För HV71:s del talar det mesta för att matchen mot IK Oskarshamn blir säsongens allra sista framträdande.

– Men ingenting är helt klart än, konstaterar HV:s assisterande tränare Pelle Gustafsson.

Text

Pelle Gustafsson, assisterande tränare i HV71, i samspråk med Johan Lindbom och Charles Berglund.

Bild: Carl Ljungquist/Arkivbild

Annons

HV71 vann med 3–0 hemma mot Skellefteå AIK på tisdagskvällen och samma kväll förlorade Brynäs med 0–4 borta mot Timrå.

Med en grundseriematch kvar att spela ser det onekligen ut som att HV kommer att undvika kvalspel.

Brynäs, som ligger på kvalplats tillsammans med Malmö, är endast tre poäng bakom i tabellen, men behöver hämta ikapp 16 mål på HV71 i den sista omgången.

HV71:s läge ser helt klart gynnsamt ut inför grundserieavslutningen borta mot IK Oskarshamn. Men den assisterande tränaren Pelle Gustafsson betonar att saken inte är helt klar ännu.

– Vi hade en jättebra prestation i går (mot Skellefteå), killarna krigade stenhårt och vi fick med oss en för oss väldigt stor vinst. Men det är en match kvar och ingenting är helt klart förrän efter den. Vi kan inte slappna av än och vi ska se till att avsluta grundserien på ett bra sätt, säger Pelle Gustafsson, som samtidigt konstaterar att hans lag har skaffat sig ett fint utgångsläge inför den sista seriematchen.

Annons

Annons

– Ja, absolut. Vi studsade tillbaka på ett bra sätt efter förlusten mot Brynäs och det ska vi ta med oss. Det är sista matchen man brukar komma ihåg och jag hoppas att vi får fira efter den matchen, säger Gustafsson.

För Pelle Gustafsson blir torsdagskvällens SHL-match lite speciell. HV-ikonen Gustafsson, som har sitt tröjnummer 7 upphängt i Husqvarna Gardens tak, inledde nämligen sin framgångsrika ishockeykarriär i IK Oskarshamn.

– Det ska bli jätteroligt att åka dit, jag har nog inte varit där för en tävlingsmatch sedan jag lämnade för HV. Det ska bli jätteroligt och det blir ju som att komma hem, säger han.

Har du familj kvar i Oskarshamn?

– Ja, det har jag. Mina bröder och min pappa bor där, så det är roligt.

Kommer du ha familj på plats på läktaren nu då?

– Ja, jag tror att någon bror kommer i alla fall, säger Pelle Gustafsson.

På onsdagsförmiddagen fick HV-spelarna själva välja hur de ville förbereda sig inför matchen mot Oskarshamn. Ett fåtal spelare var på is, medan övriga höll igång i gymmet.

Enligt Pelle Gustafsson har HV-truppen inte åkt på några nya skador, däremot ser det ut som om laget tvingas klara sig utan backstjärnan Oliwer Kaski i torsdagens match, en match som på förhand ser ut att bli HV:s allra sista för säsongen.

– Vi har fullt lag, men Oliwer Kaski kommer att åka hem för hans fru ska föda barn. Så han kommer inte att vara med i morgon (på torsdagen). Annars ska alla som var tillgängliga senast vara redo, säger Pelle Gustafsson.

Annons

Backen Oliwer Kaski, i mitten, ser ut att missa HV71:s grundserieavslutning mot IK Oskarshamn.

Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Annons

52-årige Gustafsson lyftes in i HV:s tränarstab i slutet av januari, då han lånades in från hockeyettanklubben HC Dalen. Om HV:s säsong tar slut redan på torsdagen verkar det dock inte vara aktuellt för Gustafsson att återvända till HC Dalens tränarbänk.

– Jag ska ut och titta på deras match i kväll (på onsdagskvällen) och det ska bli roligt att se dem igen. Men nej, det kommer jag nog inte att göra. De är inne i sin bubbla nu och då vill inte jag komma in i det läget. Daniel (Josefsson) och David (Elmgren) gör det jättebra där ute och jag får vara åskådare i stället, säger Pelle Gustafsson.

Om det blir en fortsättning på HV71:s tränarbänk även efter innevarande säsong återstår att se.

Har det inletts några diskussioner med ”Nubben” (HV:s sportchef Kent Norberg) om en eventuell fortsättning?

– Nej, vi har sagt att vi får ta allt sådant när allt är klart här. Det har ju varit osäkert var man kommer att spela framöver, men efter matchen i morgon så vet vi mer var vi kommer att hamna, säger Pelle Gustafsson, som i alla fall har trivts fint med att ingå i tränarstaben för ett SHL-lag.

– Det har varit fantastiskt roligt och jag är jätteglad över att jag fick möjligheten att komma in här. Det är också roligt att vi har fått med oss killarna och gjort bra prestationer. Då är det ju win-win, säger Pelle Gustafsson.

Annons

Pelle Gustafsson i aktion på HV:s tränarbänk.

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Fakta

IK Oskarshamn–HV71

När: Torsdag 9 mars, 19.00.

Vad: SHL, omgång 52.

Var: Be-Ge Hockey Center.

Läget i HV71: Har på senare tid endast haft lagkaptenen Niklas Hjalmarsson på frånvarolistan. Den assisterande tränaren Pelle Gustafsson meddelar att backen Oliwer Kaski missar grundserieavslutningen mot IKO då han ska bli pappa. HV ligger inför den 52:a och sista grundserieomgången på tolfte plats i tabellen med 65 poäng och minus 16 i målskillnad. Trettondeplacerade Brynäs, som ligger på kvalplats, har inför sista omgången 62 poäng och minus 32 i målskillnad. Ska HV halka ner på kvalplats krävs en rejäl kollaps mot IKO, samtidigt som Brynäs sprutar in mål hemma mot ett Växjö som jagar en säkrad serieseger. IK Oskarshamn ligger inför torsdagens möte med HV på sjätte plats med 78 poäng.

JP/Jnytts Carl Ljungquist tippar: 4–3.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan