Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Miele avgjorde HV-dramat i Leksand: ”Allt klickar nu”

HV71 tog två tunga poäng i bottenstriden efter seger med 3–2 efter förlängning borta mot Leksand.

– Allt klickar just nu, säger Andy Miele, som satte dit det avgörande målet.

Text

Så här såg det ut när Andy Miele lyfte in det avgörande målet.

Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Annons

Det bjöds på dramatik på hög nivå när HV71 vann efter förlängning i Tegera Arena. HV låg under med 0–2 tidigt i den andra perioden, kom tillbaka in i matchen via mål av André Petersson och Sam Vigneault och 3.08 in på förlängningen avgjorde sedan Andy Miele med ett klassmål. En poäng till Leksand, två till HV71.

– Jag har tränat på det där backhandavslutet och tänkte att det skulle komma till användning nu. Det blev ju riktigt bra för oss, säger Andy Miele och ler.

Den 34-årige amerikanen har liksom många av hans lagkamrater tagit stora kliv i slutet av säsongen 2022/2023. Han verkar dessutom trivas ypperligt i kedjan med André Petersson och Nick Shore.

– Det är roligt att spela de här matcherna och när vi vinner och har riktigt bra målvaktsspel så blir det lite enklare att spela, säger Andy Miele och fortsätter:

Annons

Annons

– Vår kedja är rolig att spela i, allt klickar just nu och det är lite annorlunda nu om man jämför med hur det var tidigare under säsongen. När det är kul att spela blir det enklare att spela och när det känns enklare spelar du oftast bättre.

Sam Vigneault måljublar tillsammans med Joonas Nättinen och Mattias Tedenby.

Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

En annan av HV:s förgrundsfigurer mot Leksand var centern Sam Vigneault, som bidrog med ett mål och en assist.

– Det kändes bra för mig där ute, men som jag har sagt förut så handlar allting nu om hur laget presterar och allt fokus är hela tiden på nästa match. Nu vann vi här i kväll, men får försöka glömma det snabbt och sedan fokusera på matchen mot Brynäs. Det är en viktig match vi har på lördag, konstaterar Sam Vigneault, som efter tvåpoängaren i Leksand passar på att nämna den lagkemi som nu har uppstått i HV-lägret.

– Alla pushar i samma riktning och vi pratar hela tiden mycket med varandra och det gör det hela enklare. Vi hade ingen bra förstaperiod i dag, där höll Joni (Ortio) oss kvar i matchen, men vi såg till att vända på det, pratade mycket med varandra på bänken och det hjälper. Att vi har bra kemi syns där ute på isen.

De två poängen HV71 tog borta mot Leksand kan komma att visa sig bli mycket betydelsefulla i jakten på att undvika kvalspel. Brynäs, just nu på kvalplats, fick på torsdagen endast med sig en poäng från matchen mot Örebro och därmed skiljer det nu tre poäng mellan lagen. På lördagen spelar HV71 borta mot just Brynäs.

Annons

Annons

– Det ska bli kul att åka dit och se till att göra en bra match. Vi har sedan länge ringat in den matchen och det blir som en sjunde och avgörande slutspelsmatch för båda lagen. Det kommer att bli kul, jag tror att det kommer att bli en elektrisk stämning i arenan där och vi är redo för det, säger Andy Miele, som tillsammans med sitt lag reste mot Gävle direkt efter torsdagsmatchen i Leksand.

Andy Miele, Oliwer Kaski och Sam Vigneault firar efter det avgörande målet i Tegera Arena.

Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan