Annons

Annons

Annons

”Tjuren” är död

HV71 i sorg – klubbprofilen ”Tjuren” har gått ur tiden

Janne ”Tjuren” Lindberg har gått ur tiden. HV-profilen blev 82 år.

– Janne kommer att ha en speciell plats i HV-himlen, säger Johan Lindbom, klubbdirektör samt huvudtränare för HV71:s herrlag.

Text

Janne ”Tjuren” Lindberg i sitt kontor mitt emot herrlagets omklädningsrum.

Bild: Pär Grännö

Annons

Efter en tids sjukdom har Janne ”Tjuren” Lindberg gått ur tiden. Det skriver ishockeyklubben HV71 på sin webbplats.

– Janne kommer att ha en speciell plats i HV-himlen och hans engagemang för sitt älskade HV71 har betytt oerhört mycket genom åren. I dag tänker vi på alla minnen han gett oss, men också på hans barn och barnbarn i denna svåra stund, säger Johan Lindbom i en kommentar.

HV-spelarna André Petersson, Simon Önerud och Nichlas Torp berättar för JP/Jnytt att de minns Janne ”Tjuren” Lindberg med värme.

– Han var här när jag kom hit till hockeygymnasiet. Om man till exempel ville ha en godisbit på den tiden kunde man alltid gå in och fråga honom. Han har alltid varit en go gubbe och man visste var man hade honom. Han är en hjälte i korridorerna här nere och alla vet vem han var, säger André Petersson.

Annons

Annons

– Man har många fantastiska minnen med ”Tjuren”. Det känns som om han alltid har funnits här och kommit med ett glatt leende, säger Simon Önerud.

– ”Tjuren” har ju på något sätt alltid varit här. Även om man har varit här med andra lag har han mött en med ett leende och en härlig energi. Sedan är det alla roliga historier man kommer att sakna med ”Tjuren”, säger Nichlas Torp.

Hur mycket kommer han att saknas i korridorerna i Husqvarna Garden?

– Jättemycket. Det är som jag sa, han har ju alltid varit här. Det är väldigt tomt utan honom, säger Torp.

Smeknamnet ”Tjuren” kom till då han lät tatuera in ”HV-tjuren” uppe på sitt huvud.

”Sedan dess har smeknamnet levt kvar och han har ofta haft en speciell relation till spelarna i HV71 via sitt lilla kontor mitt emot herrlagets omklädningsrum”, skriver HV71.

På klubbens webbplats skrivs det vidare att Janne Lindberg redan på 90-talet var måldomare i Rosenlundshallen och att han då tryckte på antingen grön eller röd lampa om pucken passerade mållinjen.

Janne Lindberg.

Bild: Arkivbild

Annons

När Kinnarps Arena sedan byggdes år 2000 var Lindberg en viktig ideell kraft, som bidrog med hjälp under byggandet.

– När arenan stod klar blev också Janne kvar och hjälpte till med många av vardagssysslorna, säger Bengt Halvardsson, före detta arenachef samt före detta spelare och tränare i HV71, till HV:s webbplats.

Annons

– HV71 blev Jannes liv och när man än kom till arenan kunde man vara säker på att Janne var på plats. En eldsjäl som betytt väldigt mycket för HV71, fortsätter Halvardsson.

Pelle Gustafsson, före detta spelare och numera assisterande tränare för HV:s herrlag, konstaterar att Janne ”Tjuren” Lindberg kommer att bli saknad i och omkring Husqvarna Garden.

– Det blir tomt utan honom och det har man ju märkt här, att det var mycket han gjorde i det tysta. Han har varit väldigt viktig och han har varit en väldigt stark profil här i Husqvarna Garden. Det är jättetråkigt att Janne har lämnat oss och jag vill skicka mina hälsningar till hans familj och anhöriga, säger Pelle Gustafsson till JP/Jnytt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan