Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

”Man måste lägga sitt ego åt sidan – är här för HV:s bästa”

Joni Ortio har storspelat i HV-kassen de senaste veckorna. I samma veva har Jonas Gunnarsson blivit åsidosatt.

– Så länge vi kan hålla två lag bakom oss när säsongen tar slut skiter i alla fall jag fullständigt i hur det har sett ut, säger 30-årige Gunnarsson.

Text

”Det känns överlag som om vi har en god känsla, trots läget”, säger HV-målvakten Jonas Gunnarsson inför de sista fem serieomgångarna.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Fem omgångar återstår i SHL:s grundserie. För HV71:s del innebär avslutningen på säsongen en vild kamp om att försöka undvika kvalspel.

Inför tisdagens hemmamatch mot Rögle är HV en poäng bakom Brynäs, som just nu innehar tolfteplatsen strax ovanför kvalstrecket.

– Ja, det vore konstigt att säga annat än att den här avslutningen är rafflande. Jag tycker ändå att det är en bra känsla i gruppen, den hade kunnat vara betydligt värre. Vi har ett bra go och har fått med oss ganska många poäng i de senaste matcherna här. Det känns överlag som om vi har en god känsla, trots läget, säger målvakten Jonas Gunnarsson efter måndagens ispass i Husqvarna Garden.

Jonas Gunnarsson, som inledde sin ishockeykarriär i Eksjö HC och som först kom till HV71 som junior, har flera HV-säsonger i bagaget. Den här säsongen bildar han målvaktspar med Joni Ortio, burväktaren från Finland som har storspelat i de senaste SHL-omgångarna.

Annons

Annons

I takt med Ortios allt vassare spel mellan stolparna har Gunnarsson fått finna sig i att stå åt sidan. Senaste matchen han startade var hemma mot Leksand den 26 januari.

Vad säger du om Ortios spel på senare tid?

– Han han gett oss en chans att vinna varenda match, så det är riktigt kul att se. Jag vet inte hur många poäng han på egen hand har stulit åt oss. Han har varit grym, säger Jonas Gunnarsson.

Samtidigt ett tufft läge för dig?

– Ja, så är det ju. Men här måste man lägga sitt ego åt sidan lite, vi är alla här för HV:s bästa. Så länge vi kan hålla två lag bakom oss när säsongen tar slut skiter i alla fall jag fullständigt i hur det har sett ut. Det är det som är det absolut viktigaste.

Tidigare under säsongen var Jonas Gunnarsson inne på att han och Joni Ortio, som är nära i ålder och födda på tidigt 90-tal båda två, hade byggt upp en god relation.

Hur ser er relation ut nu, så här långt in på säsongen?

– Det är väl vi två i laget som uppskattar gubbskämten, vi sitter mitt emot varandra i omklädningsrummet och det blir några sköna garv då och då som ingen annan förstår sig på. Så det är sig likt, säger Gunnarsson.

Joni Ortio har på senare tid spelat bra i HV-kassen.

Bild: Axel Boberg/Bildbyrån

Annons

Under åren i HV-tröjan har Jonas Gunnarsson länge arbetat ihop med målvaktstränaren William Rahm. Förra veckan stod det klart att Rahm, efter elva raka år i klubben, lämnar HV71 efter säsongen för ett nytt hockeyäventyr i Schweiz.

Annons

– Han har betytt jättemycket för mig. Vi kom upp här samtidigt för 150 år sedan, känns det som. Vi har gått sida vid sida väldigt länge, förutom den tiden jag var borta från klubben då. Vi är även bra vänner, det blir ju så efter så många år. Jag är glad för hans skull att han får testa lyckan i Schweiz, det är en liga det är få förunnat att komma till. Det kommer nog att bli ett kanonäventyr för honom, det tror jag, säger Jonas Gunnarsson, som vet vad han vill se från sitt HV71 när Rögle står för motståndet på tisdagskvällen.

– Vi ska spela med en tajt defensiv och ge oss själva chansen att vinna. Inte som det såg ut tidigare under säsongen, då vi sköt oss själva i foten tidigt i matcherna. Det är viktigt att vi håller en tajt defensiv och har mycket tålamod. Om vi sedan avgör 59.59 in i matchen får det vara så.

Den 26 januari var senast Jonas Gunnarsson startade en SHL-match. Här syns han i aktion under måndagens isträning. Till höger i bild backen Emil Andrae.

Bild: Carl Ljungquist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan