Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Frågetecken runt HV-profilerna – saknades på träningen

Två forwards saknades när HV71 tränade på is dagen före den viktiga hemmamatchen mot Rögle.

Text

Mattias Tedenby (nummer 21) och Andy Miele (nummer 51) saknades båda två på måndagens HV-träning.

Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

Annons

HV71 har haft gott om folk på is på de senaste träningarna, men på måndagsförmiddagen var två av lagets forwards frånvarande. Spelarna det handlar om är Mattias Tedenby och Andy Miele.

– Det var lite förkylning på ”Teden”, så vi får se hur det är där i morgon (på tisdagen). Med Miele tror jag inte att det är någon fara, säger Johan Lindbom, HV71:s huvudtränare.

– Det är så tätt mellan matcherna nu och vi har lirat 47 omgångar, så tro fasen det känns. Det vore fel om det inte hade gjort det. Det är matcherna som är i fokus nu och då är inte träningarna det absolut viktigaste, så ibland får man vila lite, fortsätter Lindbom.

Men ett frågetecken runt Tedenby då?

– Ja, det kan det vara. Men vi får se hur laget ser ut i morgon.

Annons

Inte heller lagkaptenen Niklas Hjalmarsson, som tränade fullt ut med övriga laget i slutet av förra veckan, fanns med på måndagens ispass. Enligt huvudtränaren Lindbom ska det i alla fall inte handla om ett litet bakslag för Hjalmarsson, som åkte på en hjärnskakning i matchen borta mot Örebro den 21 januari.

Annons

– Nej, men han går på undersökningar och följer sitt eget schema, han följer inte lagschemat ännu, säger Lindbom.

HV71 har nu fem omgångar kvar att spela innan grundserien är över. Inför tisdagens hemmamatch mot Rögle ligger HV på kvalplats, en poäng bakom Brynäs som just nu innehar tolfteplatsen strax ovanför kvalstrecket i tabellen.

Vad kommer att bli viktigt för er när ni möter Rögle?

– Det viktigaste är att vi fortsätter så som vi har gjort, att vi håller uppe aktiviteten och har bra tryck i grejerna. Då kvittar det egentligen om det är Rögle eller något annat lag vi möter, säger Johan Lindbom och fortsätter:

– Vi hade en tveksam start senast (borta mot Linköping i lördags), men i andra och tredje perioden tog vi tag i det riktigt bra och spelade allt bättre. Framför allt åkte vi mer skridskor, var mer aktiva och alla ville vara delaktiga. Det är det vi ska börja med mot Rögle.

HV71:s huvudtränare Johan Lindbom.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

Fakta

HV71–Rögle

När: Tisdag 28 februari, 19.00.

Vad: SHL, omgång 48.

Var: Husqvarna Garden.

Läget i HV71: Saknades på måndagens isträning gjorde Mattias Tedenby, Andy Miele och Niklas Hjalmarsson. I övrigt var samtliga spelare på is dagen före Rögle-matchen. HV ligger för närvarande på 13:e plats i tabellen, med 57 poäng på 47 spelade matcher. Rögle är nia med 69 poäng på 47 matcher.

JP/Jnytts Carl Ljungquist tippar: 4–2.

Så ställde HV upp på måndagens träning:

Målvakter:

Joni Ortio-Jonas Gunnarsson-Lukas Swedin.

Backpar:

Chad Billins-Joey LaLeggia.

Emil Andrae-Victor Sjöholm.

Kalle Maalahti-Oliwer Kaski.

Nichlas Torp-Eric Martinsson.

Kedjor:

Simon Önerud-Nick Shore-André Petersson.

Herman Hansson-Oscar Fisker Moelgaard-Måns Lindbäck.

Taylor Matson-Tyler Vesel-Fredrik Forsberg.

Radan Lenc-Sam Vigneault-Joonas Nättinen.

Mikkel Boedker.

Fotnot: Mattias Tedenby och Andy Miele var inte med på träningen, men ingen av dem är i skrivande stund borträknad från spel mot Rögle.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan