Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

LaLeggia blev matchhjälte – och skrev HV-historia: ”Jag tycker verkligen om att spela här”

Joey LaLeggia avgjorde en dramatisk tillställning borta mot Linköping. I samma veva skrev han ett stycke HV-historia.

Text

Joey LaLeggia och Joni Ortio firar efter HV:s 3–2-seger i Saab Arena i Linköping.

Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån

Annons

Det blev jämnt, tätt och riktigt spännande när rivalerna Linköping och HV71 drabbade samman i Saab Arena.

Bortalaget drog till slut det längsta strået och tog två poäng efter seger med 3–2 efter förlängning. Samtliga tre HV-mål kom från backplats, ett mål från Oliwer Kaskis klubba och två från Joey LaLeggias.

– Det här var definitivt en intensiv match. Jag tycker om att vi inte vek ned oss i dag, att vi aldrig gav upp. Vi låg under med 0–1, kom tillbaka från det och tog ledningen. När de sedan kvitterade till 2–2 drabbades vi inte av panik, utan fortsatte att tro på oss själva och det var viktigt för oss, säger Joey LaLeggia.

Annons

Annons

Det stod 2–2 efter 60 spelade minuter och när det hela fick avgöras i förlängning var det Joey LaLeggia som klev fram, då han satte dit pucken efter förarbete av André Petersson och Emil Andrae.

– Alla poäng vi kan få nu betyder oerhört mycket för oss. Det var bra att vi till slut kunde få det gjort i förlängningen och komma härifrån med två poäng, säger LaLeggia.

Den 30-årige backen inledde innevarande säsong i Timrå, men kom i oktober till HV71 där han har vräkt in poäng.

På lördagen kom alltså två nya mål från kanadensarens klubba, men han verkar i dagsläget inte vara överdrivet sugen på att prata om sin egen mål- och poängskörd.

– Så länge jag kan hjälpa laget på något sätt är jag glad. Det viktigaste för oss nu är att vinna, alla poäng är så betydelsefulla och vi behöver dem alla, säger Joey LaLeggia.

Joey LaLeggia spelade en huvudroll när HV71 besegrade Linköping.

Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån

Men tack vare de två målen mot Linköping sköt LaLeggia, som nu står på 16 fullträffar i HV-tröjan, in sig i HV71:s historieböcker.

Klubben meddelade strax efter slutsignal, via sociala medier, att LaLeggias 16 mål är ett nytt klubbrekord för en HV-back under en SHL-säsong.

Annons

Hur känns det?

– Ja, det känns bra. Jag tycker verkligen om att spela här, tycker om allt med staden och med våra fans. Det är en ära att ha gjort det, absolut.

Totalt står Joey LaLeggia på 18 SHL-mål den här säsongen, då han hann slå till två gånger även i Timråtröjan. Båda målen kom förövrigt i en match mot just HV71.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan