Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Därför saknades målvaktsstjärnan på HV:s träning: ”Inga konstigheter”

Joni Ortio har storspelat och varit en starkt bidragande faktor bakom HV71:s lyft på senare tid. När laget tränade på fredagen var Ortio inte med på isen.

– Det är inga konstigheter, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Text

HV-målvakten Joni Ortio.

Bild: Pär Olert/Bildbyrån

Annons

Nej, det vekar inte vara någon större fara med HV-målvakten Joni Ortio. Efter 3–2-segern mot Örebro på torsdagskvällen, där Ortio på nytt gjorde en bra insats mellan stolparna, fick 31-åringen vila från isen på fredagsförmiddagen.

Ortio var den ende spelaren som saknades på träningen. Därmed var truppens samtliga 24 utespelare plus de två målvakterna Jonas Gunnarsson och Lukas Swedin med på isen.

Annons

Hur är läget med Ortio?

– Han är kanon, det såg du ju på matchen i går (på torsdagen), säger HV-tränaren Johan Lindbom och skrattar till.

– Nej, men han måste repa sig lite grann. Han stod för en stor prestation i går och vilar bara i dag, så det är inga konstigheter, fortsätter Lindbom, vars HV71 spelar borta mot Linköping på lördagen.

Förutom lagkaptenen Niklas Hjalmarsson, som är på väg tillbaka efter hjärnskakning, har trion Simon Önerud, Eric Martinsson och Mikkel Boedker stått utanför HV:s matchtrupp på senare tid.

Annons

Kan det bli aktuellt att ni skickar in någon av dem i matchtruppen mot Linköping?

– Det är alltid aktuellt, men vi känner också att vi inte kommer att ändra för ändrandets skull. Det är tre killar som givetvis är och ska vara besvikna när de inte får lira och de vill alla vara med och bidra, säger Johan Lindbom och fortsätter:

– Vi behöver alla nu, det kan hända saker när man minst anar det och därför är inget hugget i sten. Men just nu har vi det lag vi ställde upp med i går, så får vi se hur det ser ut i morgon.

Men det lutar åt att ni fortsätter med samma trupp som mot Örebro?

– Ja, det gör väl det. Men man vet som sagt aldrig vad som händer, så vi får se exakt hur det blir.

Johan Lindbom, HV71:s huvudtränare.

Bild: Carl Ljungquist

Fakta

Linköping–HV71

När: Lördag 25 februari, 15.15.

Vad: SHL, omgång 47.

Var: Saab Arena.

Läget i HV71: Samtliga spelare i truppen förutom målvakten Joni Ortio var på is på fredagens träning. Enligt huvudtränaren Johan Lindbom berodde Ortios frånvaro på att han helt enkelt vilade från isen den här gången. HV71 ligger på tolfte plats i SHL-tabellen med 55 poäng efter 46 matcher. Linköping ligger på plats tio med 65 poäng på 46 matcher.

JP/Jnytts Carl Ljungquist tippar: 4–3 efter straffar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan